• DOLAR 32.337
  • EURO 35.197
  • ALTIN 2245.607
  • ...
Batı Şeria`ya binlerce yeni yerleşim geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrailli bir yerleşim karşıtı sivil toplum hareketi, hükümetin Batı Şeria'da yeni yerleşimlere onay verdiğini duyurdu.
Peace Now (Barış şimdi) isimli İsrailli sivil toplum hareketi, bu hafta işgalci İsrail yönetiminin Batı Şeria'da yeni 1122 yerleşim kurma kararı verdiğini açıkladı.

Hemen Barış hareketinden Hagit Ofran 1,122 yerleşimin bu hafta onaylandığını ileri sürdü. Ofran hükümetin “barış ve iki devletli çözüm ihtimalini engellmeye çalıştığını, Eğer bir barış anlaşması olsa, işgalci İsrail'in daha fazla insanı tahliye etmesi gerekecek” dedi. Ofran “Bir barış anlaşması olması durumunda boşaltılması gereken birçok nüfusu buraya ekliyorlar” diye ifade etti.

İŞGALCİ İSRAİL YENİ YERLEŞİMLER İNŞA EDİYOR

işgalci İsrail 1967'de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü işgal ederek, burada gayrimeşru yerleşimler inşa etti. Uluslararası toplumun ezici çoğunluğu, bunların yasadışı olduğunu ve barışa engel teşkil ettiğini düşünüyor.

işgalci İsrail ise yerleşimlerin kaderinin müzakerelerle belirlenmesi gerektiğini öne sürüyor.

BAKANDAN İNTİKAM ÇAĞRISI

İşgal altındaki Batı Şeria'daki bir Yahudi yerleşiminde taranarak öldürülen 35 yaşındaki hahamın cenazesinde dün konuşan Eğitim Bakanı Naftali Bennett de, intikamın yalnızca daha fazla yerleşim bölgesi inşa ederek söylemişti.

Dün yerel Reshet Bet radyosuna konuşan işgalci İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel İsrailli işgalci güçlerinin Gazze'deki Filistinlilere müdahalesinin daha sert olması gerektiğini savunarak, “Nasıl bir özel silahımız var ki, ateş açıyor ve duman bırakıyor ama kimse yaralanmıyor? Ölüm ve yaralanmaların da artık yaşanması lazım” demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir