• DOLAR 32.526
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2490.885
  • ...
Nijerya`da ot kavgası:100 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nijerya Ordu Sözcüsü Sani Usman, yaptığı yazılı açıklamada, Benue, Taraba ve Nasarawa eyaletlerinde çobanlar ile çiftçiler arasında devam eden çatışmalara müdahale amacıyla birliklerin bölgeye sevk edildiğini belirtti.

Usman, eyaletlerdeki çatışmalar yüzünden binlerce kişinin bölgeden göç ettiğini vurguladı.

Nijerya'da otlak sıkıntısı nedeniyle çoban ile çiftçiler arasında son 10 günde çıkan olaylarda 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Nijerya Acil Durum Ajansından (NEMA) Emmanuel Shior, Benue eyaletine bağlı Guma ve Logo bölgelerindeki olaylarda 80 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 bin kişinin yerinden edildiğini açıklamıştı.

Nijerya'da hayvancılıkla uğraşan göçebe Fulaniler ile tarımla uğraşan Mambilla kabileleri arasında sıklıkla çıkan çatışmalarda çok sayıda kişi hayatını kaybediyor.

Hayvanlarına otlak bulabilmek için ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, Mambilla kabilesinden çiftçilerin, hayvanlarını çalmaya çalıştığını ve kendilerine saldırdığını iddia ediyor. Mambilla kabilesinden çiftçiler ise Fulanilerin hayvanlarını, kendilerine ait tarım alanlarında otlattığını ileri sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir