• DOLAR 32.572
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2436.376
  • ...
ABD de yavaşlatma meselesini Apple`a sordu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde eski iPhone'ları yavaşlattığı için özür dileyen ve yeni pil almak isteyenlere büyük çaplı indirimler vadeden Apple, konuyla ilgili açılan onlarca davanın ardından şimdi de Amerikan hükümetine hesap vermek zorunda.

Ticaret, Bilim ve Ulaşım Komitesinin başkanlığını yürüten Cumhuriyetçi Senatör John Thune, 9 Ocak'ta Apple'ın CEO'su Tim Cook'a gönderdiği mektupta, tüketicilerden gelen şikayetlerin sayısının azımsanmayacak bir hale geldiğini ve Apple'ın bu konuda daha şeffaf olması gerektiğini belirtti. Yedek piller için Apple'ın ücretsiz pil değiştirme olanağı sunup sunmadığını da soran senatör, indirimden önce pil alan kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlanacağını da öğrenmek istiyor.

"Kullanıcıların, telefonu yavaşlatan yazılım güncellemesini reddetme gibi bir seçeneği var mı?" diye de soran Thune, Apple'ın önceki iPhone modellerinde de benzer yazılımlar kullanıp kullanmadığını da Cook'a soru olarak yöneltti. 23 Ocak'a kadar bu sorulara yanıt isteyen senatör, Apple'ı köşeye sıkıştırmış olabilir. Eğer firma önceki modellerde de benzeri uygulamalar yaptıysa, firma için ciddi bir ceza kapıda demektir. Gözler Apple ve Tim Cook cephesinde...

Bu haberler de ilginizi çekebilir