• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...
Geleceğin bilim adamları bu proje ile yetişecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘`Deneyerek Öğreniyorum Projesi`` kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. ‘Fen, fizik ve kimya-biyoloji`` laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtım toplantısı Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun katılımıyla Yahya Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşti. Başkan Karaosmanoğlu “Pratiğe dönüşmeyen, hayatta uygulanmayan bilgi asla yeterli bilgi değildir. Bilgi uygulanırsa, sahada yerini bulur ve pratiğe dönüşürse faydalı olur” ifadelerini kullandı.

‘`DENEYEREK ÖĞRENİYORUM PROJESİ``

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geleceğimizin teminatı gençlerimize özel yeni ve değerli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Bilimde teorikten pratiğe giden yol ‘`deneyerek öğrenmek``ten geçiyor. Genç beyinlerin kitaplarda okudukları bilgileri, kendileri için özel olarak hazırlanan laboratuvarlarda deneyler yaparak öğrenmesi, yeni şeyler keşfetmesi gerekiyor. Buradan yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘`Deneyerek Öğreniyorum Projesi`` kapsamında kent genelindeki 74 okulumuza 91 adet laboratuvar kuruyor. Geleceğin bilim insanlarının yetişeceği laboratuvarlardan 13 okulda 16 tanesi tamamlandı.

“DENEY YAPMADAN, UYGULAMADAN ÖĞRENİLMEZ”

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Pratiğe dönüşmeyen, hayatta uygulanmayan bilgi asla yeterli bilgi değildir. Bilgi uygulanırsa, sahada yerini bulur ve pratiğe dönüşürse faydalı olur. Çalışmadan deney yapmadan uğraşmadan emek vermeden hiç bir şey olmaz. Atatürk`ün ifade ettiği gibi çağdaş medeniyetin önüne geçmek için çalışmak zorundayız. Deney yapmak zorundayız. Mühendislerimizin ve öğrencilerimizin önünü açmak zorundayız. Geçlerimizin önünü açıp güzel imkanlar verirsek her konuda başarılı olurlar. En büyük sevincimiz sizlerin hayata güze hazırlanmanız ve güzel yetişmenizdir. Bir baba için anne için torunun başarısı onun için en büyük mutluluktur. Bu projenin okulumuza kentimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

“KİTAPTAKİ BİLGİLER TEK BAŞINA YETERLİ OLMAZ”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tanıtım toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Vali Aksoy; “Eğitim bizim için olmasa olmaz ve önemli verdiğimiz alanların başında geliyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerin en iyi şekilde yetişmesi hepimizin en büyük arzusu. İyi bir eğitim için fiziki mekanların iyi şekilde sunulması gerekiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun eğitime büyük önem verdiğini bir kez daha ifade ederek kendisine teşekkür ediyorum. Bugün önemli bir laboratuvarın açılışını yapıyoruz. Gençlerimiz birçok konuyu kitaplardan okuyarak öğreniyor. Ama kitaplarda yazan bilgiler onların eğitimine tam anlamıyla katkı sağlayamıyor. Deney ve test yapmak, onu yaşayarak öğrenmek daha etkili oluyor. Bu bakımdan laboratuvarlarımız öğrencilerimizin yetişmesi açısından fırsat yaratan ortamlardır. Okullara kazandırılan laboratuvarlar için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Ortaokul ve liselerde yapılan ‘`fen, fizik ve kimya-biyoloji`` laboratuvarlarında en gelişmiş deney malzemeleri kullanıldığı projenin tanıtım toplantısına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

EN GELİŞMİŞ DENEY ALETLERİ KULLANILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘`Deneyerek Öğreniyorum Projesi``ni geliştirdi. Proje kapsamında Kocaeli`ndeki 74 ortaokul ve liseye 91 adet laboratuvar kuruluyor. Fen, fizik, kimya-biyoloji dallarından oluşan laboratuvarlarda günün gereklerine uygun, en gelişmiş deney aletleri ve malzemeler yer alıyor. Böylece öğretmenler, derslerde öğrettikleri teorik bilgileri, öğrencilere pratik olarak da gösterme imkanı buluyor. Proje kapsamında; 42 ortaokula 42 adet fen, 32 liseye 28 adet fizik ve 21 adet kimya-biyoloji laboratuvarı kurulacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir