• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
"Yerel gazetecilik geliştirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentteki yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Dilşad, gelişen dünyada insanoğlunun en önemli ihtiyaçlarından bir tanesinin haber alma ihtiyacı olduğunu belirtti.

Dilşad, "Her meslek içerisinde çalışanlarla birlikte şeref kazanır.  Aslında insanoğlunun en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi zannediyorum meraktır.  Bu gelişen dünyada insanların haber alma ihtiyacının daha fazla olduğu günümüzde, en uzak noktadaki bir küçük olay insanları etkileyebiliyor. Bu anlamda gazetecilik gerek klasik gazetecilik, görsel, yazılı gazetecilik olsun gerekse internet üzerinden yapılan gazetecilik olsun hepsi ayrı ayrı önemini korumaktadır.  Her ne kadar teknoloji insanların hızlı haber alma ihtiyacına göre gitse de dolayısı ile internetin ve sosyal medyanın önemi ve özelliği artsa da klasik gazetecilikte doğru ve en güvenilir kaynağa ulaşma açısında önemini halen devam ettiriyor." dedi.

"Tarafsız ve ilkeli haber anlayışı çok önemli"

Tarafsız ve ilkeli haber anlayışının, çok kıymetli olduğunu söyleyen Dilşad, "Özellikle manipülasyonların çok fazla yapıldığı, dünya üzerinde sıkıntı çeken zulme maruz kalan pek çok insanın yaşadığı bir ortamda insanların vicdanı olması adına basın gerçekten önemini daha da arttırıyor. Evet, zulmeden, menfaat peşinde koşan gruplar, dünya üzerinde olmakla beraber insanların ek serisinin doğru haber aldığı, bilgilendirildiği takdirde vicdanının sesini dinleyebildiği, bu noktada hareket edebildiği yaşanan son olaylarda gösterildi. Yapılan basın ve yayın anlayışı ile birlikte dünya için bir önem arz etmekte ben sizlere çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Yerel gazeteciliğin önemine değinen Dilşat, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Bir tarafta dünya çapında olan basın ilişkisini anlatırken bir tarafta da günümüzün önemli unsurlarında biri yerel gazetecilik,  insanların kendi yaşadığı bölgenin farkına varabilmesi, o bölgenin gelişebilmesi, o bölgede yaşananların o bölge içerisinde çalışan gazeteciler tarafından analiz edilerek orada yaşayanlara sunulması ayrı bir değer. Dolayısıyla yerel gazeteciliğin de geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Dünyada bunun kıymetli örnekleri bulunmakta. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hızlı bir şekilde bizle alakalı haberleri servis etmeye çalışıyoruz. Bu noktada sizlerin de objektif, doğru bilgiyi önemseyen, teyit alarak bilgileri servis eden ve ilkeli bir şekilde yapığınız gazetecilik büyük bir önem arz ediyor, hangi psikolojide olursa olsun herkesin zaman zaman üzüntülü, sıkıntılı, sinirli, keyifli zamanları olur. O anlar içerisinde yazı yazmak çok zor olur, insan bazen kalemi bile eline almak istemez. Ama profesyonellik bunu gerektiriyor. Takip ediyoruz 'ki o psikolojiden etkilenmeden kalemlerini profesyonel ve objektif bir şekilde aldığı verileri insanlara bir şeyler sunulduğunu görüyoruz."  ifadelerini kullandı.

Programın ardından Dilşad, gazeteciler için hazırlamış olduğu hediyeleri takdim etti. (Murat Orhan- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir