• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
Hamaney`den Trump`a: Yanıtsız bırakmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney, yönetim karşıtı protestolardan ABD ve İngiltere'yi sorumlu tuttu.

28 Aralık'ta başlayan gösterilerin organize bir hareket olduğunu ve dışarıdan yönlendirildiğini belirten Hamaney, planlamanın ABD ve siyonistler tarafından yapıldığını, Fars Körfezi'ndeki zengin bir ülkenin bunun finansmanını sağladığını ve taşeron olarak da Halkın Mücahitleri Örgütü'nün kullanıldığını söyledi. 

ABD Başkanı Trump ve Washington yönetimini sert ifadelerle hedef alan Hamaney, "O ülkenin lideri dengeli biri değil, yakın zamanda Amerika'da onun akıl sağlığıyla ilgili sorunları olduğu söyleniyordu, psikiyatristlerin bu yönde görüşleri var. Bunları biz de duyduk. Hem onun, hem de diğer yabancı düşman hükümetlerin şunu bilmesini istiyoruz, bu akılsız hareketleri cevapsız kalmayacak. Başınız taşa değdi; tekrarlarsanız yine başarısız olursunuz. Kaç gün boyunca İran'a zarar verdiniz. Amerikalıların dediğine göre akli dengesi yerinde olmayan bu adam göstermelik oyunlarının cevapsız kalmayacağını bilmeli." diye konuştu.

Aralık ayında hayat pahalılığına tepki olarak başlayan ve dışarıdan alınan destekle yönetim karşıtı eylemlere dönüşen gösterilerde yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirmiş, 4 bin kişi de gözaltına alınmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir