• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
İŞKUR`dan `İşbaşı Eğitim Programı`na 6 aylık destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü tarafından imalat ve bilişim sektörlerinde 3 ay olan 'İşbaşı Eğitim Programı' süresi 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 6 aya çıkarıldı. Ayrıca Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerin, 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı alması sağlanacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Müdürü Besim Eviz, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından istihdam şurasında açıklandığı üzere 2018 yılında imalat ve bilişim sektörlerinde 3 ay olan İŞKUR İşbaşı Eğitim desteğini 6 aya çıkararak işverenlerimizin kendi elemanlarını yetiştirmelerine daha güçlü bir şekilde katkı sağlamayacağız. 2017 yılı içerisinde 777 projede 3 bin 245 kişiyi bu programlardan faydalandırarak hem meslek edinmelerini hem de net asgari ücret düzeyinde ücret edinmelerini sağladık." dedi.

Hükümet tarafından belirlenen 2023 vizyonu çerçevesinde teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte bazı mesleklerin önemi de arttığını belirten Eviz, "Bu perspektifle geleceğin meslekleri olarak düşünülen Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama gibi mesleklere özel destek verilerek işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençlerin, 9 aya kadar değişen sürelerde eğitim ve günlük 75 TL cep harçlığı verilerek bu mesleklerin ülkemizde yaygınlaşmasına katkı sağlayacağız. Ayrıca bu meslekler dışında kalan imalat ve bilişim sektörlerinde 6 aya kadar eğitim ve yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte günlük 61,65 TL cep harçlığı verilerek katılımcıların meslek edinmeleri sağlanmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir