• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
İŞKUR çalışanları: İşimizin sürekli olmasını istiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taşeron çalışanlarına kadro getirilmesi ile ilgili düzenlenmenin yapılmasının ardından farlı kurumlarda çalışan İŞKUR işçileri, 6-9 aylık kısa süreli işlerde çalışmak istemediklerini işlerinin devamlı olması için yetkililere çağrıda bulundular.

Adıyaman AK Parti İl Başkanlığı önünde saat 10.30'da basın açıklaması yapmak isteyen bazı İŞKUR çalışanlarına Valilikten izin alınmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. Toplanan İŞKUR çalışanları kendilerine izin verilmeyince Valilikten izin almak üzere sessizce dağıldı.

İlke Haber Ajansı mikrofonuna konuşan İŞKUR çalışanları, kısa süreli işlerde çalışmak istemediklerini, evlerine uzun vadede ekmek götürebilecek işte çalışmak istediklerini ifade ettiler.

Sigortasız işte çalışmak istemediklerini belirten Sait Dikmen, "Büyüklerimiz bize destek, bize sahip çıksın, ben devamlı bir iş istiyorum. Sadece kendim için söylemiyorum, benim gibi birçok mağdur var. Kiracı, yatalak hastası olanlar var. Ben kazmaya, pamuğa gittim, yaşım 48 oldu hâlâ bir sigortam bile yok. Böyle çok arkadaş var ya bir fabrika da ya bir lokanta da çalışıyor. İŞKUR'da çalışanlara da yardımcı olsunlar. Onlara da sahip çıksınlar. Bir sürü çobansız olursa başını alır her biri bir yere gider. Şimdi devlette bize sahip çıkmasa, bize yardımcı olmasa, bize iş vermese sadece kendi şahsım için söylemiyorum. Para, gıda, kömür istemiyoruz sadece belirli bir işimiz olsun. İşten evime, evimden de işime gideyim ki bir yerden bir şey aldığımız zaman aylığımı alınca veririm diyebileyim." şeklinde konuştu.

"Kadro olmazsa da işimiz devamlı olsun"

Kadın olarak çalışmak zorunda kaldığını ancak tüm bunlara rağmen işsiz kalmak istemediğini dile getiren Hatice Karakütük ise "İŞKUR'a eleman olarak 8 aylığına girmişiz. 4 ayımız kaldı, nasıl olacak, nasıl eve tekrar ekmek götüreceğimizi şu anda düşünmeye başlamışız. Bir arkadaşımızın eşi genç yaşta hasta düşmüş ve yatalak, evine ekmek götüremiyor. 'İş bittikten sonra ne yapacağız' diye hep toplu halde düşünüyoruz. Bizim tek arzumuz devlet bize sahip çıksın. Kadro değilse de işimiz devamlı olsun. İŞKUR ile tek bitmiyor. Devletimizden, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, tek ricamız devamlı bir iştir. Sigortamız olsun, çocuklarımıza doya doya bakalım. Bir asgari ücrette bize yeterlidir. Yeter ki çocuklarımız aç kalmasın, eve bir parça ekmek götürelim. Artık eşlerimiz çalışamaz duruma geldiği için biz bayanlarda çalışmak zorunda kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

"9 ay sonra kapı dışardayız, bütün ümitlerimiz, hayallerimiz yıkılacak"

Devamlı bir işte çalışmak istediklerini söyleyen Hayriye Korkmaz da "Bize güzel imkan tanıdı yetkililerimiz. Bize iş imkanı tanıdıkları için çok teşekkür ediyoruz. İşimizin sürekli olmasın istiyoruz. Çünkü bu işte çalışanalar hep mağdur ve garibanlar, muhtaç olanlardır. Durumu iyi olanlar gelipte bu işte çalışmazlar. Biz diyoruz ki hiç değilse kadro verilmiyorsa da taşeron işçileri gibi bizi sürekli çalıştırasınalar. Bize böyle bir imkan sağlanırsa çok seviniriz, mutlu oluruz. 9 ay sonra kapı dışardayız bütün ümitlerimiz, hayallerimiz yıkılacak. Ben şu an kendim çok mağdurum. Ben ayrıldın babamın yanına sığındım gerçekten çalışmaya çok ihtiyacım var. İşimizin sürekli olmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, yetkililerimizden isteğimiz bizim işimize son verilmeden önce onlar bize güzel bir imkan sağlamalarıdır." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir