• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
Şehirlerine vefa borçlarını kitapla ödediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin'de ikamet eden Mardinlilerin bir araya gelerek kurdukları Mardin ve İlçeleri Eğitim, Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MARİDER) tarafından, "Biz Alalım Çocuklarımız Okusun" kampanyası başlatıldı.

Bu doğrultuda topladıkları 20 bin kitabı Mardin'e getiren MARİDER yetkilileri, bunları merkez ve 10 kırsal mahalledeki okullarda okuyan dezavantajlı öğrencilere dağıttılar.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmek üzere Kızıltepe Anadolu Lisesine getirilen 4 bin kitap, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhsin Cesur tarafından teslim alındı.

Yapılan kitap bağışının çok anlamlı olduğunu belirten Cesur, dernek yetkililerine teşekkür etti.

Cesur, "Merkezi Mersin'de bulunan MARİDER, Kızıltepe'deki dezavantajlı okullarımıza kitap bağışı yapmak için geldi. Yaklaşık 4 bin kitap bağışında bulundular. Bunlar, 7-14 yaş arası öğrencilere uygun kitaplar. Kendilerine bu anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Eğitim ve sosyal sorumlulukları gereği eğitime katkı sunmak adına bu kampanyayı başlattıklarını anlatan MARİDER Genel Sekreteri Nihat Irmak, "Doğup büyüdüğümüz Mardin'imize vefa borcumuzu göz önünde bulundurarak, bir buçuk ay içerisinde 20 bin kitap topladık. Bu kitapları Mardin merkez ve 10 ilçemize dağıtıyoruz. 10 ilçe milli eğitim müdürlüğümüze kitapların dağıtılması için teslim ettik ve pilot olarak belirlediğimiz her ilçenin bir köy okuluna da kitapları biz teslim ettik." ifadelerini kullandı.

MARİDER Gençlik Kurulu Başkanı Aziz Akbaş ise şunları söyledi: "Mersin'de yaşayan Mardinliler, hemşerilik duygusuyla çalıştılar. Eğitim kurumlarımız, STK'lar, belediyeler, eğitim müdürlükleri, kaymakamlıklar ve çevre işletmelerimizin tamamında yaklaşık 20 bin kitap topladık. Kitap toplama işini gençlik kurulumuzun komite üyeleri tarafından gerçekleştirdik. Topladığımız kitapları Mardin'de dağıtıyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu topraklarda büyümüş olmanın bir vefa borcu olarak kitap kampanyamızı bu çocuklarımıza adadık. Onların gelecekte daha mutlu, huzurlu, eğitimli, kültürlü ve birikimli insan olmaları yolunda bir nebze de olsa katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz." (Mehmet Aslan - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir