• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Husumetli aileler barıştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Akgüç ile Dündar aileleri arasındaki husumet arabulucuların girişimiyle barışla neticelendirildi.

Bölgenin tanınmış âlimlerinden Şeyh Selahaddin Seydaoğlu, Şeyh Mahsum Önal ve Molla Mahmut Kılınç'ın girişimleriyle sonuçlanan barış vesilesiyle Akgüç ailesinin ikamet ettiği Ziyaret Mahallesi'nde (Şeyh Tajdin köyü) barış yemeği verildi.

Arabulucu heyetle Ziyaret Mahallesine gelen Dündar ailesi bireyleri, Akgüç ailesinin bireyleriyle tek tek tokalaştı.

Nusaybin ilçe Müftüsü İrfan Açık'ın Kur'an- Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, bölgede bazen irade dışı sıkıntılar sebebiyle üzüntüye sevk eden hususların meydana geldiğini söyledi.

Buna rağmen husumetli ailelerin, kapılarını barışı sağlamak için gelen aracılara açtığını söyleyen Taşçı, "Teklif edilen sulhla ilgili hususları kabul ediyorlar. Bugün de biz bu bahsettiğim aşamalardan sonra bu günü beraber yaşıyoruz. Özellikle başta Akgüç ailesi Mala Şeyh Hüseyin adına İsmail Akgüç seydamıza çok teşekkür ediyoruz. Kapılarını bize açtılar. Dündar ailesi adına Hacı Şemsedin, Hacı Mahmut ve Mehmet Ali Dündar ve diğer ailelerin fertlerine teşekkür ediyoruz. Sulhun tesisinde çok emeği geçen, Sayın Şeyh Selahaddin Seydaoğlu, ta Diyarbakır'dan Şeyh Ahmedê Şorşıb'ın neslinden Şeyh Mahsum ve amcası Şeyh Muhammed Fatih Önal ve Molla Mahmut Kılınç hocamıza çok çok teşekkür ediyoruz. Bu tür ortamlarda hayrı konuşan, hayrı tavsiye eden, sulhu tavsiye eden o konuşmalar bunda katkı sağlar. Bu yönüyle emeği geçenlerin tümüne teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Allah, onların hayrını kabul eylesin inşallah." diye konuştu.

Her 2 ailenin barışı için bir araya geldiklerini söyleyen Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek ise "Bugün bir barış girişiminde bulunuyoruz. Kardeşlerimiz hata işlemiş olabilirler ama affedici olmak önemlidir. Allah bağışlayandır, koruyandır. Allah-u Teâlâ'nın o sıfatlarını kişiler kendi üzerlerine alınmalı. Allah'ın kulları affettiği gibi affedilmek isteyen de affedilmeli. Allah'a karşı hata işleriz, Allah'tan özür dileriz. İnsana karşı hata işleriz, onlardan özür dileriz. Rabbim bizleri özür dileyenlerden eylesin. Rabbim affedici olup affedicilerden eylesin inşallah. Her 2 aileye de teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim bizleri az hata işleyenlerden eylesin." ifadelerini kullandı.

Akgüç ailesinin ileri gelenlerinden Şeyh İsmail Akgüç, barışta emeği geçen ve tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Size minnettarız. Bize şeref verdiniz Rabbim de sizlerin şerefini arttırsın. Allah hepinizden razı olsun." dedi.

Dündar ailesinden Mehmet Ali Dündar ise 2 ailenin gençleri arasında vuku bulan bir tatsızlığın bugün sulhla sonuçlanması için bir arada bulunduklarını ifade etti.

Dündar, "Bu vesileyle başta Şeyh İsmail amcama ve bu girişimi hızlandırarak sonuçlandıran değerli aracılara, emek sarf eden bütün büyüklerimize, âlimlerimize ve her 2 ailenin fertlerine teşekkür ediyorum. Bölgemizde yaşadığımız onca sıkıntının bölgemizde beklentilerimizin olmasına rağmen bu tür olayların bir daha vuku bulmaması için hepimizin elinden çabayı sarf etmesi ve dua etmesini temenni ediyor, bu güzel kalabalığı bu toplumu saygıyla selamlıyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani'in okuduğu duanın ardından barış yemeği yendi.

Barış yemeğine HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, Bitlis İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, bölge âlimleri, kanaat önderleri, her iki aile bireyleri ve çok sayıda davetli katıldı. (Mehmet Aslan- İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir