• DOLAR 32.348
  • EURO 35.162
  • ALTIN 2305.25
  • ...
SON DAKİKA
Sarıkamış Şehitleri için Kur`an-ı Kerim okundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sarıkamış'ta donarak şehit olan askerler anısına Batman Valiliği ile Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından "Gençlik Şühedanın İzinde" sloganıyla yürüyüş yapılıp Kur'an-ı Kerim okundu.

Etkinliğe Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, İl Müftüsü Turgut Erhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Çöl, birçok kurum amiri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik kapsamında Esentepe Köprülü Kavşaktan, Atatürk Parkı'na kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş sonrası program Gercüş ilçe vaizi İbrahim Halil Yakut hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından burada bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, Sarıkamış'taki askerlerin Türkiye'yi düşman işgalinde kurtarmak için cesaret ve yüreklilik gösterdiklerini ve şehadete yürüdüklerini söyledi.

Geçmişte emellerine ulaşamayanların şimdide Türkiye'yi karıştırmak istediklerini belirten Deniz, "Geçmişte emellerine ulaşamayanlar bu emellerinde vazgeçmediler. Onun için saldırıyorlar. Bu coğrafya zor bir coğrafya, Anadolu coğrafyası zor bir coğrafya. Bin yıldır biz bu coğrafyadayız. Hep beraber ve kardeşçe yaşıyoruz. Bu coğrafya Yunus Emre'nin, Hacı Bektaşi Veli'nin ve Mevlana'nın sevgi tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır. Bizi birbirimize düşüremeyecekler. Birbirimize asla düşmeyeceğiz. Onlar yüz yıl önce kendileri geldiler, ama şimdi piyonlarını sürdüler." ifadelerini kullandı.

Etkinlik Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dua ile son buldu. (M. Sait Çelik - İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir