• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
"Sarıkamış destanı bir savaşta yaşanabilecek bütün dramı içerir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'tte Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad, vali yardımcıları ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda başlayan yürüyüş, TÜRGEV Konferans Salonunun önünde son buldu.

Burada düzenlenen anma etkinliği Ensar Camii İmamı Ramazan Toprak'ın Kur'an tilaveti ile başladı, ardından sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Edebiyat Öğretmeni Bahattin Amcalar, "Sarıkamış destanının hafızalarda taze tutmanın nedeni bir savaşta yaşana bilecek bütün olumsuzlukları dramı içermesidir. Harekât bu yönü ile tarihte benzeri olmayan bir mücadeledir. 103 yıl önce Almanlar Rusları doğuda meşgul etsin diye Enver Paşa da Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Batum'u 40 yıl süren işgalden kurtarıp ana vatana katmak amacıyla ordumuzu Sarıkamış'a yürütür. Milletimizin hazırlıksız olması, cepheden cepheye koşması, Mehmetçiklerin giyecek, yiyeceklerinin yetersiz olması, kötü hava koşulları ve iyi bir savaş stratejisinin çizilememesi bizi savaşın olumsuz sonucuna götürür. Aslanlarımız buz ve kar yığınları arasında Allahukber dağlarında donarak şehid oldu." şeklinde konuştu.

Etkinlik, Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın yaptığı dua ile son buldu. Etkinliğinin ardından konferans salonunun dışında  katılımcılara bazı ikramlarda bulunuldu. (Murat Orhan- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir