• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yusufi Zülküf Yüce annesinin taziyesine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - 28 Şubat ve FETÖ kumpası sonucu kumpası sonucu müebbet hapse mahkûm edilen ve 18 yıldır cezaevinde bulunan Zülküf Yüce'nin annesi Zülfüye Yüce (70), Adana'da tedavi gördüğü hastanede oğlunu son defa göremeden hayatını kaybetmişti. Osmaniye T Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan Yusufi Zülküf Yüce, cezaevi idaresinin izniyle Adana'nın Yüreğir ilçesi Başak Mahalle'de kurulan annesinin taziyesine katıldı.

Taziyeden önce evine getirilen Yüce, buradan taziye yerine geçti. Yakınları ve sevenleri tarafından karşılanan Yüce, taziyeleri kabul etti.

Zülküf Yüce'yi ilk olarak ziyaret eden HÜDA PAR Adana İl Başkanı Veysel Yavuz oldu. Yüce'ye başsağlığında bulunan Yavuz, kendisiyle bir süre sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çekti.

Taziyeleri kabulünde katılımcılara hitaben konuşan Zülküf Yüce, Allah'tan geldikleri ve tekrar Allah'a döneceklerini ifade ederek, musibet anında sabrın öneminden bahsetti.

İslam davetçilerinin her türlü sıkıntılara karşı hazırlıklı olması gerektiğine vurgu yapan Yüce, İslam davasının, kişinin sevdiklerinizden feragat etme ile başarıya ulaşacağını belirtti.

Yaratılan her canlının bir gün Allah'ın huzuruna gideceğini dile getiren Yüce, "Allah Teâlâ bize çocuk verirken sevinç veriyor. Onu veren Allah'tır, Onu alan da Allah'tır. Bir şey bize emanet edildiği zaman, emanet sahibi emanetini istediği zaman, yok diyemeyiz. Dolayısıyla bunun bir uygulaması lazım. Sadece dilde olmuyor bazı şeyler. Davamız yeri geldiği zaman bedel olarak kardeşlerimizi alıyor, bazen de anne babamızı, en sevdiklerimizi elimizden alıyor. Bu dava için sevdiklerinizden feragat edemezseniz başarıyı unutun. Bedel ödenmesi gerekiyorsa biz herkes için bedel ödemeye hazırız, yeter ki kardeşlerimiz rahat olsun, birlik beraberlik içerisinde olsun. Size yönelik ne olursa olsun, Allah için içinize gömün, ama sevgiyi, muhabbeti insanlarla paylaşın." dedi.

"Önemli olan musibet anında sabretmektir sonra herkes sabreder"

"Allah size bu güzel dini bahşetmiş, size böyle bir peygamberi elçi olarak göndermiş, bu güzellikleri ayağınıza kadar getirmiş" diyen Yüce sözlerine şöyle devam etti:

"Bugünlere kadar kitabımız, âlimlerimizin yazdıkları eserler bize kadar gelmiş, dinimizi o kadar kolaylaştırmış ki biz bu kolaylaştırılmış şekli bu insanlara anlatmamız lazım. Davetçi isek her türlü sıkıntıya hazır olmamız lazım. Böyle günler için de sabretmemiz lazım. Allah'tan geldik, Allah'ta döneceğiz. Önemli olan musibet anında sabretmektir, sonra herkes sabreder. Sabrın güzeli musibet anında yapılan sabırdır. Biz de bu musibet anımızda sizin gibi değerli büyüklerimizi gördüğümüz için Allah'a hamdolsun mutluyuz. Bu sıkıntımızı atmış durumdayız. Dua etmenizi bekliyorum."

Zülfüye Yüce, bir yıldır yakalandığı karaciğer kanserinin vücudunun diğer organlarına yayılması nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ömrünün 18 yılını cezaevi yollarında geçiren merhume Yüce, yoğun bakım ünitesinde bilinci kapalı haldeyken oğlunun kendisine yaptığı ziyaretten birkaç saat sonra hayata gözlerini yummuştu. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir