• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Doğal güzelliği bulunan çeşme ilgi çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçe merkezinde bulunan ve tarihi eskiye dayanan Sevek Çeşmesi, doğal güzelliğiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

İlçedeki Nabuhan, Hepyenk ve Ağde çeşmeleri ile Yolüstü (Kider) köyünde bulunan doğal maden suyu kaynağı da ilgi çekiyor.

Çeşmeyle ilgili bilgilendirme yapan ilçe sakinlerinden Mehmet Şirin Çelik, "Burası Sason'un Sevek Mahallesi. Asırlar öncesine dayanan bir çeşmemiz var. Çeşme, güzel bir doğa yapısına sahiptir. Yazın sıcaklığı 40-45 dereceyi bulan ilimiz için burası dinlenme tesisi ve piknik alanımızdır. Batman ve diğer illerden herkesin gelip bu doğa güzelliğini görmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca yetkililerin, burasının çevre düzenlemesini yapmalarını istiyoruz. Yazın serinliği, kışın manzaralarıyla burası bambaşka bir yerdir." dedi.

Bu çeşmenin, ilçelerinin en güzel tarihi eseri olduğunu anlatan Naif Seyitoğlu ise "Tarihi asırlar öncesine dayanan Sevek Çeşmesi'nin etrafı çınar ve ceviz ağaçlarıyla süslüdür. Çeşme müthiş bir manzaraya sahiptir. Eğer buralarda çevre düzenlemesi yapılırsa yazın sıcaklardan bunalan ilçe sakinleri ile çevre il ve ilçe sakinleri çok güzel bir ortam bulabilirler. Vatandaşlar rahatlıkla pikniklerini yapabilirler. Burası müthiş bir yerdir. Burayı hiç görmeyenlerin gelip görmelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir