• DOLAR 32.582
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2424.721
  • ...
Kiracı mülkiyet sahibini mağdur etti iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkezde O.D. isimli şahsın kiracı olarak girdiği evin kirasını, elektrik ile su faturalarını ödemediği gerekçesiyle ev sahibini mağdur ettiği iddia edildi.

Mülkiye sahibi Mehmet Salih Kaya, yaşadığı mağduriyeti anlatarak, kiracısının bıraktığı borçları ödeyecek durumunun olmadığını söyledi.

Kiracılarının kira, elektrik ve su parasını ödemediğini bu nedenle mağdur olduğunu söyleyen Kaya, "Evimize O.D adlı bir şahsı kiracı koyduk. Kirasını ödememeye başlayınca onu evden çıkarmak istedik. Evden çıkmayınca mahkemeye başvurduk. Daha mahkeme kararı beklemeden kendisi evden çıktı. DEDAŞ ve belediyeye gittim borçlarını kontrol edecektim. DEDAŞ'ta 8 ay boyunca borcunu vermediğini tespit ettim. Borcu hesapladık 2 bin TL borç olmuştu. Biraz indirim yapıp bin 360 TL'ye getirdiler. Bunun 850 TL'sini borç edip ödedim. Diğer borçta ayın 8'nde ödemem gerekiyor. Ayın 8'nde ödeme yapmaya gitmesem üzerine faiz işleyecek. Belediye de de su borcunu kontrol ettim. Su borcu da 350 TL'ydi. Mağdur olduğum için 225 TL'ye indirdiler. Adam evimizden çıkıp gitti evimde boştur kiracı koymaya korkuyorum." dedi.  

DEDAŞ'ın normal şartlarda borcunu ödemeyen abonelerin elektriğini kestiğini ancak kiracının eklektiğini kesmediğini bu nedenle borç biriktiğini söyleyen Kaya, "DEDAŞ bizi mağdur etti. Borcunu vermediğini gördüklerinde elektriği kesecektiler. Bazıların faturaları geciktiğinde her gün evlerine yazı gönderip elektriği keseceklerini söylüyorlar. Bazılarının evlerine ise hiç uğramıyorlar. Tutuklu bir oğlum var. Evlerine elektrik borcu biraz olduğundan her gün elektriği keseceklerini söylüyorlar. Bu borcun silinmesini istiyoruz. Ödemeye gücümüz yok." ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir