• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi: 05. 01. 2018
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'ndan resmi ziyarette bulanacağı Fransa'ya hareket edecek.

- Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Elysee Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak.

- Baş başa görüşmenin ardından Erdoğan ve Macron, heyetler arası resmi öğle yemeğine katılacak.

- Erdoğan ve Macron, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Hamamönü'nde Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışına katılacak.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesini ziyaret edecek.

4- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Dört Mevsim Uludağ Çalıştayı"na katılacak.

5- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Adalet Sarayı'nda şehit Fethi Sekin ve Musa Can için düzenlenecek anma törenine iştirak edecek.

6- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

7- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Belediye Başkanlığı, AK Parti İl Başkanlığı ile Çay-Kur İşletmeleri Genel Müdürlüğünü ziyaret edecek.

- Balıkçılarla denize açılacak Bak, genç çiftçilerle bir araya gelecek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ziyarette bulunacak.

8- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Uyuşturucu ile Mücadele ve Güvenlik Toplantısı'na katılacak.

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) açılışı ve Uludağ Milli Parkı Turizm Tesisleri Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

10- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyükşehir Belediyesi ile partisinin il teşkilatını ziyaret edecek, "1071 Proje ve Hizmetin Açılış ve Temel Atma Töreni" katılarak halka hitap edecek.

11- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Antalya'yı Dinliyoruz" programının açılışına katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

12- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Çay Sektörü ve Su Ürünleri Sektörel Değerlendirme toplantılarına katılacak.

13- Rekabet Kurumu Başkanı Ömer Torlak, 2017 yılı Birleşme ve Devralma Görünüm Raporu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenleyecek.

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim-aralık dönemine ilişkin banka kredileri eğilim anketi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

15- İran'ın Meşhed kentinde başlayan ve ülkenin birçok bölgesine yayılan protestolar ve yansımaları takip ediliyor.

16- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

17- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

18- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde "Dünyadaki cennetimiz: Aile" başlıklı cuma hutbesini irad edecek.

19- FETÖ Davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin yaralanmasına ilişkin tutuklu 15 sanığın yargılanmasına, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- Mersin'de, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, aralarında dönemin eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2'si firari 20'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasına Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Siirt'te, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan, aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

- Kırklareli'de, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazma hazırlığındayken kaçırılarak öldürülen gazeteci Haydar Meriç'in de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesi iddiasıyla Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari 10'u tutuklu 33 sanık hakkında açılan davaya devam edilecek.

- İzmir'de, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 279 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

- Denizli'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında yer aldığı 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davaya Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- İzmir'de, "askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) TSK içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir