• DOLAR 32.594
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2509.775
  • ...
İran`da Devrim Muhafızları 3 kentte sokağa indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran da geçen hafta başlayan gösterilerin sekizinci gününde, Devrim Muhafızları, hükümet karşıtı protestoları bastırmak için üç kentte birlik konuşlandırdı.

Devrim Muhafızları komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi yaptığı açıklamada, Hamedan, İsfahan ve Loristan kentlerine "birlikler" gönderdiklerini söyledi.

Caferi, "yeni bir karışıklığın" önüne geçmek için çatışmaların en yoğun yaşandığı Hamedan, İsfahan ve Loristan kentlerinde "birliklerin" konuşlandırıldığını duyurdu.

Hükümet yanlısı yürüyüşlerin, protestoların sona erdiğine işaret ettiğini belirten Caferi, protestocuların her bir yerde maksimum 1500 kişi olduğunu, ülke genelinde 15 bini aşmadığını belirtti.

İran'da hayat pahalılığını protesto etmek için geçen hafta başlayan gösteriler, siyonistler, hamisi ABD ve Suudilerin destek ve kışkırtmasıyla farklı kentlere yayılmıştı.

Avrupalılar, ABD ve siyonist liderlerin İran yönetimine karşı yapılan gösterilerden memnun olduklarını ifade etmelerinin ardından belli bazı bölgelerdeki yönetim karşıtları, sokakları ateşe vermiş, kamu binalarına saldırmıştı.

Yaşananlara tepki gösteren milyonlarca İran'lı da yönetim lehine gösteri düzenlemiş, dış mihrakların oyunlarına gelinmemesi çağrısında bulunmuştu.

İran devlet televizyonunda yer alan görüntülerde, Kirmanşah, İlam ve Gorgan gibi kentlerde düzenlenen gösterilere katılan halk, İran bayrakları ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Ali Hamaney'in resimlerini taşıyordu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir