• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
Biriken su borçlarına yüzde 50 indirim ve taksit imkânı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılında yaşanan deprem sonrası inşa edilen TOKİ'ler de ki aboneler için büyük ödeme kolaylığı getirildi.  Biriken su borçlarına yüzde 50 indirim getirildi. Tahsil edilecek tutar 6 veya 9 taksitile ödenebilecek.

VASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı ekipleri de TOKİ'ler de kalan vatandaşlara konu ile ilgili detaylı bilgiler vererek, bu imkandan faydalanılması için zamanı iyi kullanmalarını istedi. Bedellerin indirimli ödenme süresinin  31 Mayıs 2018 tarihine kadar süreceği belirtildi.

Yüzde 50 indirimden faydalanacak abonenin, bu tutarı da kredi kartıyla bankaların  öngördüğü 6 veya 9 taksitle ödeme imkanınında olduğunu belirten Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, bu birikimin ister tek seferde istenirse de 31 Mayıs 2018 tarhine kadar taksit seçenekleriyle ödenebileceği müjdesini verdi.

"Kimse elini taşına altına koymamış"

Tekataş, ''5 yıldır yerleşim yeri olarak kullanılan TOKİ'lerin sorunlarının bu günlere gelmesinde ihmaller vardır.  Kimse elini taşına altına koymamış. Bu mağduriyeti gidermek için Sayın valimizle istişare ederek, TOKİ'ler için su ödemelerinde yüzde 50 indirime gittik" dedi.

Bu konuda mesken sahiplerinden de destek beklediklerini belirten Teketaş, " Mağdur olan vatandaşımızın mağduriyetlerinin  giderilmesi konusunda aldığımız bu kararı çevrenize anlatmanızı istiyoruz. Çünkü biz mağduriyetlerin son bulması için çözüm aradık ve sonuca ulaştık.'' şeklinde konuştu

Bu konu ile ilgili bilgilendirme yapmak için TOKİ Konutlarına ekiplerle birlikte giden Abone İşleri Daire Başkanı Muhbet Akbulut, TOKİ abonelerine, sistemi detaylarıyla anlattı.

Abonelerin bu imkândan faydalanmaları için kalan süreyi iyi değerlendirmeleri isteyen Akbulut, daha önce de TOKİ yönetimi ile bir araya gelip bilgilendirme yapıldığını hatırlatılarak, ekiplerin sürekli TOKİ'leri ziyaret ederek, bu konuda detaylı bilgiler verdiğini söyledi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir