• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
"Kaynakların ihanete aktarılması bu milletin en büyük sıkıntısı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu geldiği Lice ilçesinde, kaymakamlık ziyaretinin ardından, beraberindeki heyet ile merkez ve taşra mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Güzeloğlu'nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı Ali Demir, Lice Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Sinan Başak, Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşleyen, kamu kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Güzeloğlu, "İçte ve dışta hiçbir ihanet ve terör örgütü, başta PKK olmak üzere bu büyük yürüyüşü ne durdurabilecek ne de engelleyebilecek. Kendi ihanetlerinde yok olup gitmeye mahkûm olarak milletin nezdinde, indinde ve inancımızda hem bu âlemde hem de ebedi âlemde en ağır ve en rezil bir düzeye mahkûm olarak tükenip yok olup gidecekler. Bu millete ihanet etmenin bedelini ödediler, ödeyecekler." dedi.

Güzeloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Biraz önce kaymakam beyi ziyaret ettik. Kaymakam bey, 'bu ilçede açılmış iki fabrika 300 kişiye iş ve aş sağlayacak, fabrika bu ihanet yüzünden kapalı' diyor. Yazık, günah değil mi? Bu ilçenin gençlerine işsizlik reva görülebilir mi? Buraya yatırım yapan insanlar, buraya kaynak aktaran insanlar en yüksek teknolojiyle bu fabrikaları Lice'ye kurdular. Bu memleketin insanları iş bulsun, güç sahibi olsun ve geleceğe güvenle baksınlar diye. 300 kişi sadece çalışanlar. Onlardan iş alanları, fabrikaya üretim yapanları hesap etseniz binleri, iki binleri bulacak. Bu da Lice'nin meselesini çözmüş olacaktı. Peki neden? Çünkü bu memleketin, bu milletin ne hayrına ne yararına hiçbir noktada yoklarda onun için. İhaneti yapan, bu noktada bu devlete ve millete ihanet eden herkes hukukun hak ettiği cezaya çarptırılacak. Buradaki en büyük gücümüzde milletimiz."

Fabrika açılışı için yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Güzeloğlu, "Biz gerek devlet yatırımları ve özel sektör yatırımları adına her ne varsa milletimizin hayrına onun yanındayız. Fabrikaların yeniden açılması için yoğun bir çaba ve çalışma içindeyiz. İnşallah en kısa zamanda bu fabrikaları hayata, tekrar çalışmaya ve üretime konu etmenin gayreti içindeyiz. 2018 yılı içerisinde bunu başaracağımıza inanıyorum.  Güvenlikten yana bir kaygımız yok. Şimdi ekonomik olarak bu fabrikalarımızın sahipleriyle konuşuluyor. Her ne olursa olsun inşallah bir dahaki gelişimizde Lice artık nüfus, göç veren bir yer olmayacak. Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın nüfusu artıyor. Lice'de durum nasıl? Düşüyor. 70 mahalle var ama toplamda yaklaşık 20 bin nüfus var. Böyle şey olur mu? Şimdi bu göçü tersine çevirmek, inşallah kalkınmayı yerinde, Lice'de bu bölgede sağlamak bizim temel hedefimiz." İfadelerini kullandı

"Temel meseleler alt yapı, yol, su, kanalizasyondur. Gel de üzülme. Bu meseleler Türkiye'nin birçok bölgesinde mesele olmaktan çıktı." diyen Güzeloğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Bizde hizmet olsaydı bugün bu sorunlar olur muydu? Millete hizmet için aktarılan kaynaklar, bütçe imkânları yol, hizmet, alt yapı, kanalizasyon için harcansaydı bugün yaşadığınız sorunlar olur muydu? Olmazdı ya. 20 yılın ihaneti ve kaynakların ihanete aktarılması bu milletin en büyük sıkıntısı ve bugün karşılaştığı sorunların nedenidir. Ama son bir, bir buçuk yıldır belediyelerdeki kayyum arkadaşlarımız cansiperane bir şekilde çalışıyor. Milletin kaynağını millete harcıyor. İnşallah bunları daha ileriye götüreceğiz."

Geçen yıl tarihin en büyük alan operasyonunu yaptıklarını söyleyen Güzeloğlu, "Terör örgütü PKK'nın ve iş birlikçilerinin bu devlete ve millete en büyük ihanetlerinden biride narkoterör dediğimiz uyuşturucu ve uyuşturucu ticareti üzerinden bu milleti zehirlemek, nesli yok etmek ve yine bu devlete ve millete ihanet etmektir. Lice bu noktada en büyük ihanetlerin yapıldığı yerlerden biriydi. Geçen yıl, tarihin en büyük alan operasyonunu yaptık, bu meselede kararlılıkla ihanetin ve terör örgütlerinin uyuşturucu ve uyuşturucu üzerinden yaptığı ihaneti yok ettik. Bu milleti, bu milletin evlatlarını zehirleyen, nesli tehdit eden yok etmeye konu eden bu anlayışla en az silahlı terörist kadar kararlılıkla mücadele ediyoruz. Bir daha asla bu ihaneti, bu ekimi, bu ticareti yapanlar fırsatı bulamayacaklar. Bu memleketin evlatlarını yaşarken yok etmeyi, nesli imha etmeyi başaramayacaklar."şeklinde konuştu.  (Abdurrahman Tetik-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir