• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Bitlis Valisi: Dere Üstü Islah Projesi`nde esnaf mağdur edilmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıllardır belirsizliğini koruyan, esnafın merakla beklediği "Dere Üstü Islah Projesi" için Vali Ustaoğlu, geline son noktayı açıkladı. Esnafla bir araya geldiği kahvaltıda konuşan Ustaoğlu, proje kapsamında yaz aylarında bir yanda yıkımların başlatılacağını hedeflerken, bir yandan da esnafın mağdur edilmeyeceğini belirtti.

İki önemli amaçlarının olduğunu altını çizen Ustaoğlu, "En önemli iki temel amacımız var. Birincisi görüntüsüyle artık herkes için rahatız verici olan bu dere üstünün bir an önce temizlenmesi. Diğeri de esnafımızın mağdur edilmemesidir. Bunlar birbirinden de ayırt edilemez. Bir yanda dere üstü temizlerken, bir yandan da esnafımızın mağdur olmaması için çalışacağız. Bunların taşınması gerekiyor. Burada karşılıklı bir iyi niyetle, esnafı da inşallah mağdur etmeyecek şekilde çalışmaktır. Bu kışta oluşturacağımız komisyonlarda öncelikli hedefimiz belli binalardan başlayarak, şöyle esnafı da bir görelim bakalım. Biz konuşuyoruz ama yarın önüne rakamlar gittiğinde bakalım ne diyecek? Hedefimiz tabiri caizse bir ikna ekibi, bir çalışma ekibi oluşturacağız. Esnafımıza yukarıda, sen nereyi istiyorsun? İşte önüne koyacağız. İşte şuralar sizin işinize müsait. Burada senin dükkanın metrekaresi şu. Senin ne kadar bir ihtiyacın var? Bunların her birini esnafla görüşüp, mutabık kalındığı zaman tabiri caizse, onlara karşılık bir sözleşmeye bağlanacak." dedi.

"Yaz döneminde buranın yıkılmasını hedefliyoruz"

Yüzde yüzlük bir memnuniyetin yaşanmayacağına dikkat çeken Ustaoğlu, karşılıklı fedakar tutumlar içerisinde bu işi nihayette erdireceklerini dile getirerek, birkaç gün içerisinde esnafla somut olarak görüşmelerin başlatılacağını ifade etti.

Ustaoğlu, şunları söyledi: "Konuştuğumuz gibi açıkçası basit olabilecek bir şey değildir. Onu da söyleyeyim. Herkes diyecek ben şurasını istiyorum. Burasını istiyorum. Sonuçta biz biraz fedakarlık yapacağız. Esnaf biraz fedakarlık yapacak. Bu işi karşılıklı halletmemiz lazım. Orasını ilimiz için prestijli bir alana dönüşebilmesi için bizde her türlü fedakarlığı yapacağız. Biz burada esnaftan, vatandaştan kopuk orada bir çalışma yapmadık.  Burada yüzde yüzünü memnun etmek zordur. Memnuniyeti üst düzeyde tutacak bir yaklaşım sergileyerek, hedefimiz vatandaşımızın orada, bu 6 ay içerisinde yani Ramazan Bayramına kadar bu işleri halletmek. Yaz döneminde de buranın yıkılmasını hedefliyoruz. Şu anda gelinen nokta sadece değerlerin belirtilmesi, önümüzde kesin kabul ile ilgili şu anda binalar bitti görünüyor ama resmiyette bize şu an teslim edilmedi. Şu anda bunu bekliyoruz. Biz şu anda esnafla artık somut olarak birebir görüşme sürecini önümüzdeki üç beş gün içerisinde başlatacağız."

"Esnafla artık somut olarak birebir görüşme sürecini 3-5 gün içerisinde başlatacağız"

"TOKİ bize yukarıda yapmış olduğumuz dükkanların kıymet takdirlerini yaklaşık 2 hafta önce verdi." diyen Ustaoğlu, "Her bir dükkanın satış esnasındaki değerini bildirdi. Ben kabaca baktığım kadarıyla da makul. Esnafımızın, vatandaşımızın rahatlıkla alabileceği dükkan şeklinde gördüm. Esnaflarımızla komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyondaki arkadaşlarımız görüşmeler yaparak, kendilerine yukarıdan ayırdığımız, işte sektörel anlamda; işte giyimcileri bir tarafa, beyaz eşyacılar da bir tarafa olacak şekilde planlamasını yaptık. İnşallah burada gerek kiracı olacak, gerekse de mülk sahibi olacak esnafımıza, biz birebir esnafla görüşerek, ama bizim birinci önceliğimiz satın almaları yönde olacak bunu söyleyeyim.  Hatta bunu satın almak isteyenler için kira öder gibi satın almaları söz konusu olabilecek. Süre hakkında TOKİ'de son görüşmeleri yaptıktan sonra belirleyeceğiz. Esnafımıza kolaylaştıracak bir süre belirleme hedefindeyiz." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir