• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Mor Beyin`den 225 VIP imam çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ`nün, ‘Mor Beyin` adı altındaki bazı müzik ve namaz programlarını kullanan 11 bin 480 GSM numarasını irade dışı ByLock`a yönlendirdiğini açıkladı. Söz konusu listede yer alan ve hakkında ByLock dışında hakkında delil bulunmayanlar tahliye edildi. Yapılan incelemede, bazı kişilerin iki telefon numarasının olduğu ve numaranın birisinin FETÖ`nün kurduğu kumpasla ByLock`a yönlendirildiği anlaşıldı. Ancak aynı kişiye ait diğer numaradan da ByLock`un kullandığı belirlendi. Bu durumda olup tutuklu bulunanlar hakkında ise tahliye işlemi uygulanmadı.

TELEFONLARI İNCELEDİ

MİT, FETÖ mağdurlarını tespit etmek için titiz bir çalışma yürüttü. Hem ‘Mor Beyin` hem de ByLock`a eş zamanlı bağlananlar belirlendi. Ayrıca Mor Beyin üzerinden bağlananların mesaj yazıp yazmadıklarına bakıldı. ByLock içeriği olanların ‘gerçek ByLock kullanıcısı` olduğu anlaşıldı. MİT ayrıca ByLock kullanmadığını iddia edenlerden bazılarının talebi üzenine telefonları inceledi.

11 BİN 480 KİŞİLİK LİSTENİN DIŞINDA

MİT`in yaptığı incelemede önemli bir ayrıntı da ortaya çıktı. Gerçek ByLock kullanıcılarının da ‘Mor Beyin` aplikasyonlarını kullandığı belirlendi. Bu durumda olan 225 üst düzey FETÖ imamı deşifre edildi. İmamların ByLock içeriklerinin olduğu da kaydedildi. Tespit üzerine söz konusu VİP imamlar, 11 bin 480 kişilik listeye dahil edilmezken, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock`u kullandığı da kesinleşmiş oldu.

15 TEMMUZ`DAN SONRA KAÇTI

Soruşturma kapsamında, organizasyonun başında firari eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz`ın ekibinde yer alan Kemalettin Cengiz Erbakırcı`nın olduğu belirlendi. Erbakırcı`nın darbe girişiminden 4 gün sonra yurtdışına kaçtığı anlaşıldı.

[Kaynak: Yenişafak]

Bu haberler de ilginizi çekebilir