• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Siyonist tasarıya karşı ses ver İslam dünyası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

İsrail Evimiz Partisi Genel Başkanı Avigdor Lieberman ve işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu arasında sağlanan anlaşmanın ardından Knesset`e sunulan Filistinli direnişçilerin idamını savunan tasarı yapılan ilk oylamada 49`a karşı 52 oyla kabul edildi.

Sadece Filistinlilere yönelik hazırlanan tasarı Batı Yaka sakini Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği eylemlerde israillilerin ölmesi halinde Savaş Bakanı`na askeri mahkeme aracılığıyla eylemcilere idam cezası verilmesini isteme hakkı tanıyor.

Tasarının sadece Filistinlilerin eylemlerini kapsaması hukukun ‘herkes için olma özelliği`ni bariz bir şekilde çiğniyor.

Aynı tasarıya göre idam cezası için yargıçların oybirliği gerekmiyor. İdam kararı oy çokluğu ile alınabilecek

İdam cezası tasarısının yasalaşarak yürürlüğe girmesi için Knesset`te iki kez daha oylanarak kabul edilmesi gerekiyor.

SES VER İSLAM DÜNYASI

Kudüs meselesinde tek ses olan İslam dünyasının bu Siyonist tasarıya karşı çok sert bir dil geliştirmesi elzemdir. Zira bu tasarının kalan 2 oylamada yeter sayıda destek görmesi ile yasalaşacağı ve Filistin halkının güvenliğini tehdit edeceği gerçeği ortada iken hâlihazırdaki sessizlik tasarının sonuçlarını hesaplamamışlıktan kaynaklanıyor.

AB: ALDATICI BİR UYGULAMA

Öte yandan tasarının ilk oylamada Knesset`ten yeterli oy alması üzerine açıklama yapan AB'nin israildeki ofisi tasarıyı sert bir şekilde eleştirdi. 

"İdam insan onuruna aykırıdır, insanlık dışı alçaltıcı bir uygulamadır. Kanıtlanmış hiçbir caydırıcılığı yoktur. Adli hataların geri çevrilemez ölümlere neden olmasını sağlar." ifadelerine yer verilen açıklamada tasarıdan vazgeçilmesi istendi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir