• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Batman`da şiddet gören yüzlerce kadın ve çocuğa sığınma hizmeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ilgili kurumların temsilcileriyle 2018-2020 yıllarını kapsayacak olan "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Hazırlık Çalıştayı" yapıldı.

Valilik toplantı salonunda Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin başkanlığında düzenlenen çalıştayda, ildeki mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri görüşülüp, Batman Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2018-2020 İl Eylem Planı" oluşturuldu.

Kentte kadın hizmetleri alanında verilen hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürü Ümit Çiçek, 2017 yılı içerisinde Kadın Konukevi Müdürlüğü tarafından şiddete maruz kalan veya kalma tehlikesi bulunan 301 kadın ve 244 çocuğa sığınma hizmeti verildiğini belirtti.

Çiçek, "Sığınma hizmetinin sunumu sırasında kadınlara güvenli kalma yeri sağlamakla beraber; danışmanlık, yönlendirme, psikolojik destek, hukuki destek, tıbbi destek, iş bulma konusunda destek ve kreş desteği sunulmaktadır. Aynı zaman güvenlik riski bulunmayan ve psiko-sosyal durumu ayrı bir ev kurmaya uygun olan kadınlar ev tutmasına destek olunmaktadır. Çocukları okul çağında olan ve güvenlik sorunu bulunmayan kadınların beraberinde kadın konukevinde kalan çocuklarının okula devamları sağlanmakta ve harçlık yapılarak ekonomik olarak kadın ve beraberindeki çocuklar ekonomik olarak desteklenmektedir. Can güvenliği riski olan kadınların güvenli bir şekilde başka bir kadın konukevine nakilleri sağlanmaktadır." dedi.

Çiçek, geçen yıl hizmet vermeye başlayan "Şiddet Önleme ve İzleme Merkezince" yıl içerisinde Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kanunu kapsamında verilen ve kuruluşa intikal eden 786 önleyici tedbir kararı hakkında işlem yapıldığını, sığınma talebi bulunan şiddet mağduru veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların Kadın Konukevine yerleştirildiğini söyledi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Kurul toplantılarının yılda 2 defa düzenli olarak yapıldığını belirten Çiçek, "Toplantıda paydaş kurumlarla ilimizdeki mevcut sorunların çözümüne yönelik kararlar alınıp uygulanmaktadır. 2017 Eylül ayında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalanmış, sosyoloji bölümü öğrencileri erken yaşta ve zorla yapılan evlilikler ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kapı kapı gezerek bilgilendirme çalışmaları yapmıştır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, Batman Belediyesi ile işbirliği içerisinde şehrin birçok yerinde bilboard ve raketlerde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında görseller asılmış, kamu kurum ve kuruluşlarına afiş asımı ve el ilanlarının dağıtılması sağlanmıştır." ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir