• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Batman`da 72 baba sertifika aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Petrol Ofisi İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Fatih İlkokulunda"Baba Destek Programı" (BADEP) eğitim programına katılıp başarı gösteren babalara, İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

BADEP Eğitmeni Ümit Dursun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"İlk İş Babalık Kampanyasının odağında yer alan ilgili babalık yaklaşımı AÇEV'in 'Baba Destek Programı' (BADEP) uygulamalarına dayanmaktadır.BADEP, 1996 yılında AÇEV tarafından geliştirilen, bilimsel gelişmeler ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda güncellenen, babanın çocuk gelişiminde aktif rol ve sorumluluk almasını hedefleyen bir programdır. 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocukları olan babalara yönelik olarak açılan gruplarla haftada bir gün, akşam saatlerinde, 2 saat süreyle uygulanan bir yetişkin eğitim programı olan BADEP, 10/13 hafta sürmektedir. Ayrıca annelere yönelik olarak 2 oturum gerçekleştirilmektedir. Bir baba grubu, 15 ile 20 arasında babanın katılımıyla oluşmaktadır. Oturumlar, grup tartışması, küçük grup çalışmaları, oyunlar, hikâyeler ve örnek olay çalışması gibi yetişkin eğitimi yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir." dedi.

Program sayesinde aileler arasında daha iyi ilişkilerin geliştiğini savunan Dursun, "Baba Destek Programına katılan babaların, çocukları ile ilgili daha fazla sorumluluklar üstlendikleri, tüm aile bireyleri ile daha iyi ilişkiler kurdukları ve çocuklarının gelişimlerini destekleri gözlemlenmiştir. Programın yalnızca babaları değil, eşlerini de çocukları ile ilişkilerinde olumlu etkilediği görülmüştür." diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir