• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
HAKSİAD`dan Batman için önemli öneriler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, kentle ilgili 2018 yılı beklenti ve temennilerini açıkladı.

Açıklamasında ekonomik ve siyasi olarak zor bir süreçten geçildiğini belirten Çetiz, bu zorlu süreci en fazla yaşayan bölge ve illerin birinde yaşadıklarını ifade etti.

Çetiz, "Bu zorlu sürecin daha rahat atlatılması dileğiyle; ilimizin ekonomik olarak canlanması için devletin bölgeye yönelik pozitif ayrımcılık yapması gerekir. Bununla ilgili sağlıklı ve kalıcı adımlar atması elzemdir.  Bu kapsamda işverenlere ve yeni iş kuranlara dönük destek ve teşviklerin artırılması gerekir. En önemlisi bu destek ve teşviklerin hak sahiplerine hakkaniyet ölçüsünde verilmesi sağlanmalıdır." dedi.

"Devlet kendi alacağı olan vergileri hafifletmeli, işsizliğin önlenmesinde kalıcı tedbirler almalıdır"

Devletin esnaftan alacağı vergileri hafifletmesi, işsizliğin önüne geçebilmek için kalıcı çözümlerin getirilmesi gerektiğine işaret eden Çetiz, "Ağır bir vergi yükü altında olan ilimizin esnaf ve işverenlerine yönelik çalışmalar yapılmalı. Devlet kendi alacağı olan bu vergileri hafifletmelidir. İşsizlik sıralamasında en üst sırada yer alan ilimizde geçici tedbirler yerine kalıcı adımlar atılmalıdır. Verilerle gösterilen rakamların gerçekleri yansıtmadığı herkesin malumudur. Hal böyle olunca devlet şahıslara çeşitli isimler altında para verip insanları tembelliğe alıştıracağına iş alanlarını açmalı ve bu çerçevede hizmet vermek isteyenlere imkân sağlamalıdır. İŞKUR kapsamında ihtiyaca göre eleman alınması, rüşvet ve adam kayırmanın önüne geçilmesi gerekir. Özellikle önceki dönemlerde siyasilerin müdahil olduklarına dair çıkan söylentilere fırsat verilmemelidir." diye konuştu.

"Yatırımcılara kolaylık sağlanmalıdır"

Tekstil firması sahiplerinin sıkıntılarının giderilip, OSB'de yer talebinde bulunan yatırımcılara kolaylık sağlanması gerektiğini vurgulayan Çetiz, "Tekstil kenti olma yolunda mesafe alan ilimizde bu alanda hizmet veren işverenlerimize her türlü kolaylığın sağlanması gerekir. Bina ve ekipman desteği için devletin imkanları seferber etmesi elzemdir. Organize Sanayi Bölgemize tahsis edilen ek kısmın adil ve hakkaniyet ölçüsünde talep sahiplerine bir an evvel dağıtılması ve bunun önündeki bürokratik engellerin kaldırılması gerekir. OSB'ye ilave edilecek 6. Etap arsaların bir an önce yatırımcıların hizmetine sunulması lazımdır." ifadelerini kullandı.

"Cazibe merkezi programları bir an önce açıklanmalıdır"

Açıklamasının devamında Çetiz, ili kapsayan sulama kanalının bir bölümü olan Sol Sahil Sulama projesinin atıl durumdan kurtarılıp, bir an evvel suyun verilmesinin sağlanması ve kamuoyunun büyük bir beklenti içinde olduğu cazibe programının bir an önce bütün sektörleri kapsayacak şekilde açıklanması gerektiğini belirtti.

Çetiz, bölgede başta tarım ve hayvancılık olmak üzere üreticilere ve esnafa üretim ve istihdam desteği verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

"Batman'ın geleceği için bir strateji plan hazırlanmalıdır"

İluh Deresi konusuna da değinen Çetiz, şunları söyledi: "Belediyenin başta İluh Deresinin ıslahı olmak üzere bir an önce inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olan hava mânia sorununu çözüme kavuşturup, alternatif imar alanları açması gerekir. Belediye tarafından hayvan yetiştiricileri ve besicileri için şehir dışında şehri ve hayvancıları rahatlatacak bir yer, barınak ve mekânlar ivedilikle yapılmalıdır. Batman Valiliği öncülüğünde oda ve borsaların, kamu kurumlarının, sivil tolum kuruluşlarının ve iş adamlarının katılımıyla yapılacak bir çalıştay ile Batman'ın geleceği için bir vizyon projesi, strateji ve plan hazırlanmalıdır." (M.Fatih Akgül- İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir