• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...
 "Okul öncesi eğitimde Batman örnek ildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz,  Hürriyet Mahallesinde bulunan Hürriyet Ortaokulu ve Anaokulunu ile Huzur Mahallesinde Kıbrıs Şehitleri Ortaokulu, İlkokulu ve Anaokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Okullarda eğitim-öğretim gören öğrencileri ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, nasihatlerde bulundu ve "Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası kapsamında öğrencilerle bir süre kitap okudu.

Öğrencilere kitap okumaları konusunda da tavsiyelerde bulunan Deniz, başarının artması için kitap okumanın şart olduğunu ifade ederek, akademik eğitimin yanında kitap okuma alışkanlığının edinmelerini istedi.

Ziyaret ettiği okulların öğretmenleriylede biraraya gelen Vali Deniz, öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, yürüttükleri eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

"Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesinin yürütülmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü kaydeden Vali Deniz, "Eğitimde başarıyı yükseltmek için 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesini başlattık. 'Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum' projesiyle Batman, okul öncesi eğitimde Türkiye'nin örnek illerinden bir tanesi oldu. Okul öncesi okullaşma oranında gösterilen başarı sayesinde Batman Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasıyla ilimizde, okuma kültürünü oluşturma çabası içerisindeyiz. Okul kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyoruz. Her fırsatta gençlerimize ve çocuklarımıza kitap dağıtıyoruz. Bu başarıların devam etmesi için hepimize önemli görevler düşüyor." diye konuştu.

Okul ziyaretleri sırasında anaokullarını da ziyaret eden Vali Deniz, minik öğrencilerle de yakından ilgilenerek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

OSB Müteşebbis Heyeti toplantısı yapıldı

Vali Deniz, inceleme ve ziyaretlerin ardından okuldan ayrılarak, OSB Müteşebbis Heyeti toplantısına katıldı.

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, OSB Müdürü Zeynep Akbel'in OSB'de yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunumla devam etti. Toplantıda, yatırımcıların yatırım taleplerinin yanı sıra OSB'de yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

Sanayicilerin talepleri ve yürütülecek çalışmalar ele alınarak değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir