• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz, Antalya ve Muğla ile Aydın ve İzmir'in batı kıyılarında kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Erzincan ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; bugün Muğla il merkezi ve batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın doğu ilçeleri ve Antalya'nın doğusunda (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2), gece saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, deniz üzerinde su hortumu oluşumu ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Rüzgarın; bugün Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-80 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ve benzeri) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Kıyı Ege ile yarın öğle saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, yarın sabah saatlerinde İzmir ve Aydın kıyı kesimi ile Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın doğusunda kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Antalya'nın doğu ilçeleri (Manavgat, İbradı, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa) ve Adana çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (51-75 kg/m2), bu gece ve yarın sabah saatlerinde Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu kesimlerde yer yer karla karışık yağmur şeklinde, diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Bartın ve Karabük çevrelerinin, yarın sabah saatlerinde bölge genelinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur, Erzincan ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzeydoğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 13°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve yarın öğle saatlerinde hafif yağmurlu 8°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu 7°C

Erzurum: Parçalı bulutlu, bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve puslu -2°C

İstanbul: Parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinde hafif yağmurlu 12°C

Muğla: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 9°C

Trabzon: Parçalı bulutlu 18°C

Zonguldak: Parçalı ve çok bulutlu, yarın öğle saatlerinde hafif yağmurlu 12°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir