• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarından biri yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP'liler tarafından 6-7 Ekim 2014 tarihli saldırılarda katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün firari katil zanlılarından biri Diyarbakır'da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre polis, bir istihbarat üzerine Yenişehir ilçesindeki bir kiralık eve operasyon düzenlendi. Evde arama yapan polis, Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün firari katil zanlılarından olan Ersin Filizer'i (25) yakaladı. Filizer'in emniyetteki sorgusu sürüyor.

Gözaltına alınan Filizer, Yasin Börü ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı davanın karar duruşmasında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ve 'Silahlı terör örgütün üye olma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı, firari olması nedeniyle Burhan Ay ve İsa Özel ile beraber dosyasının ayrıldığı öğrenildi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilmişti. Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 16 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına, 2 itirafçı sanık hakkında 5'er kez müebbet hapis cezasına, 6 suça sürüklenen çocuk hakkında 22'şer yıl hapis cezasına, bir suça sürüklenen çocuk hakkında 5 yıl hapis cezası ile 13 sanık hakkında da beraat karar verilmişti. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir