• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
50 bin konutluk "Kuzey Şehir" yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile iş birliğinde hayata geçirilen "Kuzey Şehir" Gaziantep'te yükseliyor.

"Kuzey Şehir"de incelemelerde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projeyle hem konut ihtiyacının giderileceğini hem de OSB'de çalışan 150 bin kişinin her gün sabah akşam ikişer saat taşınmaktan kurtulacağını belirtti.

Şehitkâmil ilçesinde 8,5 milyon metrekare alan üzerinde kurulacak, yaklaşık 250 bin kişinin yaşayacağı "Kuzey Şehir" Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak. Projede, 5 katlı, 2+1, 3+1 ve 4+1 evleri içeren bir tasarım yapıldı.

3 bin 500 konutun büyük oranda tamamlandığı ve 30 milyon liralık viyadükleriyle 17 kilometrelik yeni bir yol açılacağı, çalışmalar kapsamında bir taraftan 5'inci Organize Sanayi Bölgesinden, diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep'e, Kuzey Antep'i Aktoprak'a bağlayacağı belirtildi.

Kuzey Şehir'in ardından GASKİ'nin 200 bin metreküp kapasiteli "İleri Biyolojik Atıksu ve Atıksu Arıtma Tesisi Arşimed Burgulu Hidroelektrik Santralleri (HES) çalışmalarını da gezen Şahin, yetkililerden bilgi aldı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir