• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Ergani İçme Suyu Projesi`nde sona yaklaşıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır'da tesis edilen Ergani İçme Suyu Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Proje ile bölgeye menba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Söz konusu proje ile bölgenin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacını güvence altına alacağız" dedi.

Ergani İçme Suyu Projesi İle Diyarbakır'a Menba Kalitesinde İçme suyu temin edeceklerini söyleyen Eroğlu, "Diyarbakır Ergani İçme Suyu Projesi kapsamında yer alan 24 bin 650 kilometre uzunluğundaki çelik borulu isale hattı tamamlandı. Günde 42 bin 500 metreküp su arıtma kapasiteli arıtma tesisinde ise yüzde 90 fiziki gerçekleşme sağlandı. Hava şartlarına rağmen çalışmaların aralıksız devam ettiği Ergani İçme Suyu Projesi'nin kaynağını Dicle Barajı rezervuarı oluşturuyor. 2045 yılına kadar bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını güvence altına alacak olan proje en kısa sürede hizmete alınacak." dedi. (Mehmet Çelik-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir