• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Tek isteğim çocuğumun tekrar görmesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Gaziantep'e gelen Suriyeli Ali ailesinin 6 yaşındaki çocuğu, 5 bin dolar bulunamazsa ömür boyu kör kalacak. Görme yetisini kaybeden oğlu Hasan Ali'nin yurt dışından temin edilebilecek kornea nakliyle yeniden görebileceğini belirten Suriyeli baba Muhammed Ali, çocuğu için kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediğini belirtti.

Yeni bir yaşam ümidiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli Ali ailesinin dramı devam ediyor. Suriye'nin Halep kentinde dünyaya gelen ve doğumunun ardından da her iki gözündeki kornea tabakasında matlaşmaya bağlı görme kaybı yaşayan oğlu Hasan'ı iç savaşın zor şartlarından dolayı tedavi edemeyen ve ilaçlarını bulamayan baba Muhammed Ali, bir ay önce Gaziantep'e geldi.

Çocuğunu tedavi ettirmek için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine götüren baba Ali, oğlu için yurt dışından temin edilebilecek kornea nakliyle yeniden görebileceğini, nakil için de 5 bin dolara ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Suriye'deki savaş ortamından dolayı ilaç bulmakta zorlandıklarını ve bu yüzden çocuğunun gözlerinin tamamen kapandığını belirten Ali, "Suriye'de ilaç yoktu. Çocuğumun durumu kötüye gidiyordu. Belki çocuğuma bir yardım eden olur ümidiyle Türkiye'ye geldim. Türkiye hükümetinden, halkından yardım istiyorum." dedi.

"Bende oğlumun diğer çocuklar gibi görmesini istiyorum"

Çocuğunu tedavi için Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesine götürdüğünü ve çocuğu için gerekli olan kontrollerinin burada yapıldığını, ancak görme yetisini kaybettiğinden dolayı kornea nakli gerektiğini belirten Ali, "Ben de oğlumun görmesini istiyorum, diğer çocuklar gibi gözleri görüp sokaklarda oyun oynamasını istiyorum. Çocuğumun gözlerini açılması için sürekli dua ediyorum. Benim çocuğum da diğer çocuklar gibi mutlu olarak hayatını sürdürsün istiyorum." ifadelerini kullandı.

Savaş ortamında ilaç bulamadığı için zamanla görme yetisini tamamen kaybeden oğlunun gözlerinin açılmasını istediğini belirten Ali, şunları söyledi:

 

"Oğlum Suriye'deyken ilaç kullanıyordu. Üç sene boyunca hep bu ilacı kullandı. İlacı da bittikten sonra ilaç kullanmadık, bütün yollar kapalıydı, Suriye'ye ilaç gelmiyordu. Bundan dolayı çocuğumun durumu her geçen gün daha da kötüye gitti. Gözündeki matlaşma komple bütün gözü sardı. Şu anda da gözleri hiç görmüyor. Gözlerinin görmesi için oğlumla Türkiye'ye geldik. Türkiye hükümetinden ve halkından çocuğumun gözlerinin açılması için yardım talep ediyorum. Çocuğumun nakli için yaklaşık 5 bin dolar gerekiyor. Bu parayı bulabilirsek çocuğum tekrar görebilecek. Benim tek isteğim, çocuğumun tekrar görmesi, başka bir şey istemiyorum."

Suriyeli Hasan'ın tedavi sürecinde baba Ali'ye yardım eden Gaziantep İhsan ve Hizmet Derneği (İHD) Başkanı Ali Kırmızı ise, ailenin kalacağı yeri olmadığı için bünyelerinde bulunan yetim evinde, Suriyeli baba ve oğluna kucak açtıklarını belirtti.

Küçük çocuğun bir an önce kornea nakli olması gerektiğini belirten Kırmızı, yabancı uyruklu hastalara nakledilecek korneaların yurt dışından geldiğini ve Hasan için istenilen korneaların maliyetinin 5 bin dolar olduğunu, ailenin de buna gücü yetmediği için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talep ettiklerini ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir