• DOLAR 32.511
  • EURO 35.183
  • ALTIN 2491.199
  • ...
Batman`da kestane ve palamut kebabına rağbet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kış yemişlerinden kestane ile palamut, Batman'da seyyar satıcıların tezgâhlarında yerini aldı. Kalitesi ve büyüklüğüne göre kilosu 20-30 lira olan çiğ kestanenin pişmiş halinin kilosu 50 lirayı buluyor. Meşe palamudu ise çiğ olarak kilosu 4 liraya, pişirilmiş haliyle 7 liraya satılıyor.

Batman'da hemen hemen her köşe başında tabla açan seyyar satıcıların kestane ve meşe palamudu satışlarından oldukça memnun oldukları görüldü.

Bu iş ile ailelerinin geçimini sağladıklarını belirten satıcılar, meşe palamudu ve kestaneyi kalitesi ve büyüklüğüne göre sattıklarını söylediler.

Yıllardır seyyar satıcılık yapan Mustafa Kardaş, kestane ve palamudu hem çiğ hem de pişmiş halde sattığını belirtti.

Kardaş, "Kışın vazgeçilmez meyvelerinden olan kestane ve meşe palamudu, tadı gayet güzel ve sağlıklı olan meyvelerimizdendir. Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla beraber vatandaşlarımız tarafından tercih edilmektedir. Özellikle son dönemlerde kalorifer ve doğalgaz kültürünün yaygınlaşması ile beraber soba kültürü devre dışı kaldı. Biz burada kestanemizi sobada pişirerek satış yapıyoruz. Müşterilerimizin yönelimi genelde kestaneyedir. Bölge insanımızım meşe palamuduna ilgisi çok fazladır." dedi.

Kestane ve palamudun herkesin sevdiği bir tat olduğunu anlatan müşterilerden Furkan Karahan, özellikle sobada yapılan kestanenin daha lezzetli olduğunu ve bunu kışın çerez niyetine tükettiklerini söyledi. (M. Sait Çelik, Nizamettin Aşkın - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir