• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Hamburg`da Mekke`nin fethi idrak edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'nın Hamburg şehrinde Vahdet Camii tarafından Mekke'nin fethinin 1388'nci yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Yoğun katılımın gözlendiği program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Vahdet Camii yetkililerinden Molla Abdulkadir Aydın, selamlama konuşması yaptı.

Program misafir konuşmacı olarak katılan Molla Yahya Yılmaz, Hamburg'daki Müslümanlara böyle bir programı tertip ettikleri için teşekkür ederek, programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yılmaz, "Eğer Peygamber Efendimizin Mekke fethini konuşacak isek, her şeyden evvel Mekke'nin insan idraki üzerindeki tesirine, insan şuurunun üzerindeki inkılabına bakmak, Mekke'deki Muhammed Mustafa'yı görmek, merhameti, barışı, kardeşliği, vahdeti ve bağlayıcılığı görmek gerekmektedir. 1400 sene önceki tarihimizin, insanlık medeniyetinin inşa edildiği Kabe'nin mihrabında oturan fahr-i kâinatın dinini, zikrini, ruhunu, kainatı okumasını Rabbim bütün Müslümanlara nasip ve müyesser eylesin." dedi.

Yılmaz, herkesin tahrip ettiği bir günde Müslümanların yapıcı olduğunu, inşa ettiğini, ahlaki çöküntüye karşı Müslümanların mücadele ettiğini ve bu mücadelenin mükafatının Allah katında misli ile karşılık bulacağını ifade etti.

Etkinlik Türkiye'den misafir olarak katılan ilahi ses sanatçıları M. Ali Oğuz, Mahfuz Aktekin ve ve Vuslat İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahi ve ezgilerde devam etti.

Programda tevhit tiyatro ekibinin sergilemiş olduğu Karagöz ve Hacıvat oyunu beğeniyle izlendi.

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir