• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Rahman`ın tecellisi...!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu dünyada Rahman isminin tecellisini bütün insanlar ve canlılar yaşar. Örneğin yağmur yağdığında bundan tüm canlılar yararlanır. Bulutlar kendi kendine gelmez. Yağmur kendi kendine yağmaz. Sizin dilemenizle veya emrinizle de hareket etmezler. Onları harekete geçiren bir güç vardır. Rahim isminin tecellisini ise sadece müminler yaşar.

Örneğin Bismillahirrahmanirrahim şöyle anlaşılmalıdır.

Bütün insanlara rahmet eden, onlara asıl merhametini, şefkatini kendi yolunda olan mümin kullarına gösterecek olan Allah`ın adıyla. Rahim isminin tecellisi bu dünyada başlar öbür âlemde katlanarak devam eder. Müminler sonsuz âleme geçtiklerinde oradaki kudreti, büyüklüğü, sonsuzluğu gördüklerinde ilk olarak ağızlarından Sübhanallah kelimesi dökülür. Daha sonra kendilerine verilen nimetleri görünce Elhamdülillah derler ve Allahuekber deyip Allah`ın büyüklüğünü yakin olarak tasdik ederler.

Yani Rahim isminin tecellisini sonsuz âlemde sadece mümin kullar yaşarlar. İşte Allah (CC) mümin kullarına bu dünyada Rahman`dan Rahim tecellisine ulaşmanın yolunu; kitapları, peygamberleri, alimleri yetmedi sana, bana hayatımızda, kaderimizde türlü olaylar ve yaşanmışlar ile göstermiştir ve gösteriyor. Bu bir yolculuk, ana rahmindeki mucize ile doğup Rahman tecellisi ile yaşayıp Rahim olan Allah`a(CC) dönüş ve ebedi âlem. Bu yolculuğu hepimiz biliyoruz, fakat yolculuk esnasında bir şeyler bizim sanki hiç böyle bir yolcu değilmişiz ve bu devran böyle gidecek havasına büründürüyor. Hani biliyoruz ara sıra farkındalığımız öne çıkıyor ama bu kısa sürüyor, yine yelkenler suya iniyor. Peki ne oluyor da bu bildiğimizi tam manası ile yaşayamıyoruz? İşte  bu akıl kiraya verilmiş, beden bizim ama içimizdeki o kalp kenarda, kıyıda atıp duruyor, sevinçler ve üzüntüler yerini bulmuyor, mide sancılı, doymuyor. Uykular düzensiz, hele dil çok çalışıyor, hem de boşa... Ah! Yaprak, rüzgâr bile zikir ederken, o dilin hesabı nasıl verilecek, gözler başka bakıyor, kulaklar duyuyor ama duymuyor yani kısaca sen yaşıyorsun ama yaşamıyorsun. Rahman sıfatının tecellisinde bütün alem yaşıyor anladın. Sen onu bir de kendini hesaba çekmiş, artık bu böyle değil, ben bu değilim, bu hayat bu dertler sevinçler hani bir şey var beni tatmin etmiyor. Tadım yok, yok olmuyor bir eksik var deyip adım atan varyaaaa hani sıcaktan bunalıp ilk defa denize giren gibi bir kulaç bir kulaç daha ohhh ne ferahmış deniz, ne güzelmiş diyen gibi olur, daha denizi keşfetti dışarı çıkmaz sonra, sonra öğrenir o denizde, deryada teslimiyeti de yaşamayı da... O ilk adım namaz, o ilk adımla temizlenir benlikler, sımsıkı sarıl o namaza! Bak vücut nasıl antibiyotik alıyor? Bak mikroplar nasıl seninle mücadeleye başlıyor? Hani nerden başlayacağım diyordun ya gerek yok sen namaza durdukça onlar başladılar su yüzüne çıkmaya, işte içinde biriktirdiklerin onlardı ya onlarla ölüp gitseydin vay haline! Yılma mücadeleye namazla devam et, kendini bulacaksın bol bol dua ve tövbe ile yolculuğun hayırlı uğurlu olsun....   

Selam ve dua ile...

Zeynep Aykan

Bu haberler de ilginizi çekebilir