• DOLAR 32.497
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2485.152
  • ...
İşgalcinin Batı Yaka`daki elini kesin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Biz ABD`nin işgalciyi destekleyen tavrının reddedilmesi için dünyaya çağrı yapmakla meşgul olurken, Birleşmiş Milletler'de Amerika kararına karşı oy kullanan 128 devletin işgal rejimine verdiği acıdan daha fazla acı verecek bir hususun olduğunu unutuyoruz. 

O da işgalcinin Batı Yaka`yı vuran ve Gazze`ye ambargo uygulayan elinin kesilmesidir. 

Siyonist işgalci zaman zaman işgal güçleriyle Filistin Yönetimi güçleri arasında devam eden güvenlik koordinasyonundan bahsediyor. Bununla, Filistin Yönetimi'nin uluslararası platformlarda işgal rejimine karşı durma söyleminin yalan ve çelişkili olduğunu ortaya koyuyor. Bu şekilde işgalcinin aslında bulanık suda avlandığını anlıyoruz. 

Doğrusu biz bu hususta çok şey; işgalciyi acıtacak ciddi işler yapabiliriz. İşgal rejimi Batı Yaka`daki Filistinli güçleri kontrol altında tutmakta ve iki taraf arasındaki ilişkiden mutmain olduğunu göstermektedir. Bunun birçok örneği var.

İşgal rejimi istihbarat birimi yayınladığı en son raporda çarpıcı rakamlar verdi. 

Rapora göre 2017 yılı içinde 400 büyük eylem engellenmiştir. Bunlardan 13`ü istişhad eylemi, 8`i işgal askerlerini esir alma operasyonu, 94`ü saldırı eylemi.. 

Bunun dışında bireylerden kaynaklanan 1100 eylem de engellenmiştir. 

Rakamlar gerçekten ürkütücü. Batı Yaka`daki Filistin güvenlik güçleriyle işgal güçleri arasındaki güvenlik koordinasyonu ve Filistin Yönetimi'yle Fetih Merkez Yürütme Kurulu üyelerinin yeşil ışık yakmaları neticesinde işgal güçlerinin Batı Yaka`da Filistin Yönetimi güçlerinin içine girmemiş olsaydı bu çaptaki eylemlerin başarısız kılınması imkânsızdı.

Bize düşen, Siyonist işgal rejimine uluslararası arenada karşılaşmadan, bu düzlemlerde savaş vermeden işgal altındaki Filistin topraklarında karşı durmamızdır. 

Üzülerek belirtelim ki işgalcinin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmada, işgal liderlerini uluslararası mahkemelerde yargılamada başarısız kaldık. Bugüne kadar elimizdeki bu kartları kullanmadık. Sadece ima ettik. Gereği gibi istifade edemedik.

Batı Yaka`da direnişe karşı durmayan ve bitmeyen bir savaş var. Bu savaş tutuklama, takip ve kovalama, baskı kurma, toprak ve mallara el koyma, evleri yıkma ve daha birçok uygulama şeklinde kendini göstermektedir. İşgalci bunlarla direnişin kendini geliştirmesini engellemek istiyor. 

İşgalci, Filistin Yönetimi'yle devam eden güvenlik koordinasyonun son bulmasının işgal askerleriyle Siyonist yerleşimcilere karşı feda eylemlerini artıracağını, bunun da kendisini 2005 yılında Gazze`de olduğu gibi birkaç ay içinde Batı Yaka`dan çekilmeye zorlayacağını çok iyi biliyor. 

İyad El-Kara / Çeviri Makale

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir