• DOLAR 32.556
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2434.95
  • ...
Şehidlerin adı hatıra ormanında yaşayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Siirt İl Gençlik Kolları tarafından, Orman ve Su işleri Müdürlüğünden 49 yıllığına hibe olarak alınan araziye orman oluşturuldu.

Ormana, 6-8 Ekim saldırılarında PKK'li çetelerce vahşice katledilen Yasin Börü ve Mavi Marmara'da siyonist işgal yönetimi eliyle katledilerek şehid edilen İbrahim Bilgen'in adı verildi.

Siirt'in Tillo ilçesinde oluşturulan 10 dönümlük hatıra ormanına 400 civarında fıstık ve çam fidanı dikildi.

Fidan dikimine iştirak eden HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Behçet Sevgili, Hz. Peygamber'in (sav) "Kıyametin kopacağını da bilseniz, elinizdeki fidanı dikin" hadisini hatırlatarak, yapılan faaliyetin önemine işaret etti.

Siirt'in Tillo ilçesinde Allah için canlarını feda etmiş iki şehid olan Yasin Börü ve İbrahim Bilgen anısına oluşturulan hatıra ormanının çok anlamlı bir çalışma olduğunu ve bu çalışmalarından dolayı HÜDA PAR Gençlik Kollarını tebrik ettiğini belirten Sevgili, şöyle konuştu:

"Şehidlerimizin Allah katında ölümsüz olduklarına iman etmekle beraber hatıralarını canlı tutmak ve onların isimlerinin yeryüzünde ebedi kalması için adlarına bir hatıra ormanı oluşturmak isteyen HÜDA PAR Gençlik Kollarını tebrik ediyorum. Bu vesileyle bizde burada bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte ağaçların bakımını da yapmaya çalışacağız inşallah."

Konu ile ilgili olarak konuşan HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak, kalplerin ve toplumların, iman nuru ile yeşermesi için çaba gösteren bir hareket olarak HÜDA PAR'ın kuru ve çorak toprakları da yeşertme çabasının davası gereği olduğunu söyledi.

Toprak, konuşmasına şöyle devam etti: "Mavi Marmara da şehid düşen İbrahim Bilgen ve Diyarbakır'da mazlumane bir şekilde katledilen Şehid Yasin Börü adına bir hatıra ormanı oluşturduk. HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak, ilimiz Tillo İlçesine 400'e yakın Fıstık ile Çam ağacı fidanı diktik. Allaha hamd olsun, bütün fidanları diktik. Peygamberimiz bir hadisinde kuru ve çorak olan toprakların yeşertilmesini bize buyuruyor. Bizde bu amaçla nasıl ki Kuru kalpleri yeşermek için çalışıyorsak aynı şekilde kuru ve çorak olan toprakları da yeşertmek için çabalıyoruz. Şehidlerimizin anısını canlı tutmak için böyle bir çalışmaya başvurduk. İnşallah, anıları, diktiğimiz fidanlarla burada canlı kalacak."  (Murat Orhan - İLKHA)




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir