• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
MAS-ICNA: Trump islam düşmanlarının sözcüsü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER HABER MERKEZİ

16`ncısı düzenlenen MAS-ICNA Kongresi sona erdi.

Kongrede Trump`un İslam dünyasındaki 7 Müslüman ülke vatandaşlarına vize yasağı başta, Kudüs`ü israilin başkenti olarak tanıması gibi konular ele alındı.

Oturumlarda dikkat çeken detaylardan biri Trump`ın Müslüman karşıtı söyleminin Amerikalı Müslümanları birbirine daha da kenetlediği, kimliklerini ve görüşlerini savunma konusunda kararlılıklarını artırdığı oldu.

Trump`ın son vize yasağı öncekilerden daha kötü

Kongre kapsamında iki gün önce yapılan “Yasaklara yasak koyun, duvarları yıkın” başlıklı oturumda konuşan Amerika Müslüman Fonu Direktörü Halil Meek, Trump`ın Suriye, Libya, Sonmali, İran, Yemen ve Çad`ın yanı sıra Venezuela ve Kuzey Kore`yi vize kısıtlamasına eklemesinin “hukuk makamlarını bypass etmeye” yönelik bir adım olduğuna dikkat çekti
Trump islam düşmanlarının sözcüsü

Trump`ın Müslüman karşıtı fikirleri kampanyasının parçası haline getirdiğine işaret eden Meek, “(Trump) Her konuda olduğu gibi Müslümanlar konusunda da en uç, en söylenmeyecek şeyi açık bir şekilde ifade ederek Müslümanlarla sorunları olan kesimlerin seslerinin çıkmasına yol açtı.” ifadelerini kullandı.

"Amerikan toplumunda herkes Müslüman karşıtı değil"

Kongreye sadece dinleyici olarak katıldığını ifade eden Filistin asıllı Amerikan vatandaşı Ravhi Şalabi da “Trump`ın yaptıklarından çok Müslümanların ne yaptığına bakmamız gerekir. Biz ne yapıyoruz?” sorusunu yöneltti.

Chicago`da yaşadığını ve avukat olduğunu belirten Şalabi, İslam ve Müslüman karşıtlığının ABD`de uzun süredir mevcut olduğuna işaret ederek, buna karşılık Amerikalı Müslümanların kararlılığının önemli ölçüde arttığını kaydetti.

Camilere ve Müslümanlara yönelik birçok saldırının olduğuna işaret eden Şalebi, bunlarla ilgili Müslümanlar olarak tüm yasal yollara başvurulduğunu ifade etti

Ümmetin kanayan yarası Arakan da ele alındı

Arakanlı Müslümanların maruz kaldığı soykırım başta olmak üzere Yemen ve Suriye`de yaşanan insani felaketler de kongrenin gündemindeydi.

Kongre`nin cuma günkü programında “Ümmetin kanayan yaraları” başlıklı oturum düzenlendi.

Oturumda Arakan'daki katliamları sahada takip eden Myanmar Görev Gücünün ABD Başkanı İmam Mücahid Abdülmelik, Arakan'da devam eden katliamı ve sistematik tecavüzleri anlattı.
Myanmar askerlerinin “bir soykırım yöntemi olarak” Arakanlı kadınlara tecavüz ettiğini ifade eden Abdülmelik, BM kamplarına ulaşan Arakanlı kadınların yüzde 52`sine Myanmar askerlerince tecavüz edildiğinin raporlandığını söyledi.

Arakan'da yaşanan katliama karşı İslam ümmetinin yeterince tepki gösteremediğini ifade eden Abdülmelik, Bangladeş ile Myanmar arasında mültecilerin geri dönmesini öngören mutabakatın da adeta hayatta kalan Arakanlıların da yok edilmesi için kurulan bir tezgah olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir