• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Şimon Peres Filistin vatandaşı olmak istemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist israil Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile birlikte birçok Yahudi devlet görevlisinin Filistin vatandaşlığı için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

İşgal rejimi devletleşmeden önce rejimin kurucu kadrosu İngilizlerin işgalindeki Filistin Devletinin vatandaşı olmak için başvurduğu belgeler gün yüzüne çıktı.

1917 İngiliz işgaline uğrayan 1937 ile 1947 yılları arası İngiliz mandası olan Filistin devletinin vatandaşı olmak için başvuruda bulunan Yahudi sayısı 67 bin civarında.

İşgal devleti İsrail Devlet Arşiv Dairesi ve MyHeritage adlı internet sitesinin işbirliğiyle ile ortaya çıkan bilgilere göre işgal devleti İsrail kurulmadan önce bölgede yaşayan veya göç eden 206 bin Yahudi hakkında yeni bilgiler elde edildi.

PERES FİLİSTİN DEVLETİNE ‘VATANDAŞ` OLMAK İSTEMİŞ

Belgelere göre 67 bin Yahudi Filistin'e vatandaşlık başvurusunda bulunmuş. Bu başvurular arasında işgal rejiminin Eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in kayıtları da bulundu. Başvuru zamanında 20 yaşında olan Şimon Perez'in dosyasında ismini değiştirmek için kendi el yazısı ile verdiği dilekçe de yer aldı. Tarım alanında çalıştığını belirten Perez, "Szymel Perski" olarak Lehçe yazılan isminin yanlış olduğu gerekçesiyle düzeltilmesini istemiş.

GOLDA MEİR`İN DE ADI VAR

Yeni ortaya çıkarılan belgelerde rejimin dördüncü Başbakanı Golda Meir de Filistin vatandaşlığı için başvuru yapan isimler arasında yer aldı. 67 bin başvuru arasında birçok politikacı, yazar ve sanatçının isimlerinin bulunduğu da belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir