• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İşgalciler yeniden Mescid-i Aksa`ya el koymaya kalkarsa daha şiddetli başkaldırı olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Yüksek Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü işgalcilerin sözdebaşkenti ilan etme kararının uygulanmaması uyarısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Sabri, bu yönde bir girişime karşı Kudüs'te başlatılacak protestoların Temmuz'da yapılan protesto gösterilerinden daha şiddetli olacağını söyledi.

İşgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyindeki El-Bi'ne köyünde dün düzenlenen Kudüs'e destek gecesinde konuşan Sabri, "ABD'nin kararı uygulanmak istenirse ve işgal rejimi yeniden Mescid-i Aksa'ya el koymaya kalkarsa Temmuz 2017'dekinden daha şiddetli bir başkaldırı olacak." dedi.

Kudüs'ün Mekke ve Medine'yle bağlantılı olduğuna işaret eden Sabri, Kudüs'ü kaybetmenin Mekke ve Medine'yi de kaybetmek anlamına geleceğini ifade etti.

Müslümanların sınavda olduklarını söyleyen Sabri, "Zaman bizim lehimize. Şartlar bize hizmet ediyor." diye belirtti.

Trump'ın kararının Müslümanları ve Hıristiyanları birleştirdiğine dikkat çeken Sabri, ABD Başkanı'nın krizde olduğunu ve "Yüzyılın Anlaşması" projesini daha fazla sürdüremeyeceğini söyledi.

Trump'ın Kudüs kararı iptal edilene kadar gösterilerin ve etkinliklerin sürdürülmesi çağrısında bulunan Sabri, Filistinlilere destek veren Arap ve İslam ülkeleri halklarını selamladı.

Şeyh İkrime Sabri, Filistin halkının dünyanın en eski halklarından biri olduğunu ve milattan önce 7500 yılından bu yana Filistin topraklarında bulunduğunu belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir