• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Mekke`nin fethi tüm zamanlara yönelik bir müjdenin habercisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Midyat ilçesinde Mekke'nin fethinin 1387'nci yıl dönümü dolayısıyla "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" konulu bir program düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Midyat Şubesi tarafından Kocatepe İlk ve Ortaokulu  Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Midyat İlçe Başkanı Abdullah Çelik, HÜDA PAR İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ,İlçe Müftüsü M. Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhammed Süha Yıldız'ın  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, açılış konuşması, sinevizyon gösterimi ve şiir dinletisi  ile devam etti.

Açılış konuşmasını yapan AGD Midyat Şube Başkanı İdris Deniz katılımcılara teşekkür ederek, "Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin. Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar. İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır. Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez." ayetini hatırlattı.

Deniz, ABD Başkanı Trump'a "işgalcilerin başkenti Kudüs" kararını aldırtanların siyonistlerin olduğunu ve her kirli planın arkasında mutlaka  siyonistlerin olduğuna dikkat çekti.


Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü ise konuşmasında siyonistlerin küresel planlarına dikkat çekti.

Sugözü, "Mekke'nin fethi Müslümanlar için tüm zamanlara yönelik bir müjdenin habercisidir. Sadece o zamanın değil.  Tahrif edilen Tevrat'a yazılanlara bakıldığı zaman Yahudi'ye diyor ki 'öldüreceksin, taş üstünde taş bırakmayacaksın. Tüm zulmünü göstereceksin.' Biz onları topyekûn yok etme meraklısı değiliz. Gelsinler, Müslüman olsunlar; adil davransınlar ama yapmazlar.  Allah'ın vaadi vardır: Yahudiler asla adil davranmayacaklar. 'Medeniyetler ittifakı' gibi sözler hepsi yalan. O kitabı okuyanlar nasıl adil davranır. Bu nedenle bizim kiminle dost, kiminle düşmanlık yapacağımızı bilmemiz lazım. Siyonist deyince aklımıza sadece İsrail gelmemeli. Onların ikinci amiral gemisi ABD'dir. Irkçı siyonist Yahudiler emellerini gerçekleştirmek için ABD'de dâhil, İngiltere ve Avrupa devletlerinde kriz çıkarmak peşindedir." dedi.

Tüm ülkelerin Merkez bankalarını kendi hesaplarına açtırmak için her türlü çirkefliği yapan 'siyonist para sahipleri' olduğunu söyleyen Sugözü, "Özellikle İngiltere'de bunu başarmışlardır. ABD doları üzerinde siyonistlerin simgesi piramit vardır. Hıristiyan bir ülkenin parasında Yahudilerin simgesinin ne işi var? İşte bunu merak edip sorgulamazsanız, beş vakit namaz kılarken sizi kendi emellerine hizmet ettirirler." ifadelerini kullandı.

Program, Siyer-i Nebi sınavında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. (Süleyman Tunç-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir