• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
"Birinci görevimiz Kudüs için cihad etme niyetini taşımaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da gerçekleşen "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programında konuşan Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Nevaf Tekruri, Müslümanların birinci görevinin Kudüs için cihad etme niyetini taşımak olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" konulu program düzenlendi. Mekke'nin fethinin 1387'nci yıl dönümü, Diyarbakır Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı'nın (MGV) düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Büyükşehir Kongre Merkezi'nde düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin'in yaptığı program, Sanatçı Bilal'in seslendirdiği ezgi ve ilahilerle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Filistin Âlimler Birliği Genel Sekreteri Nevaf Tekruri, Kudüs davası için herkesin imkânları çerçevesinde mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Tekruri, Kudüs'ün kutsal topraklar olduğuna işaret ederek, "Bizler şu anda Kudüs'ü müdafaa etmek, savunmak üzere hepimiz özellikle büyük bir görevin başındayız. Kur'an-ı Kerim'de Kudüs ve Filistin topraklarının mukaddes olduğunu söyleyen birçok ayet var. İsra Suresi'nde geçtiği gibi Beytül Makdis, Mescid-i Aksa bereket toprağıdır." dedi.

Filistin'in yıllardan beridir işgal altında olduğunu hatırlatan Tekruri, "2017 yılının son anlarını yaşıyoruz. Bu senenin bizde bıraktığı çok elemler, duygular var. Bu mübarek olan Kudüs toprakları üzerinden yüz yirmi sene geçti. Özellikle uğursuz olan Balfour'un üzerinden 100 sene geçti. Filistin'in parçalanmasının üzerinden 70 sene geçti. Filistin'in işgal edilmesinin üzerinden 50 sene geçti. İntifada direnişinin üzerinden 30 sene geçti." diye ifade etti.

"Filistin Arapların değil, Filistinlilerin de değil bütün ümmetindir"

Trump'un Kudüs kararını hatırlatarak, tüm Müslümanların bu karara karşı tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Tekruri, "Özellikle ben Filistin'e yönelik olarak bazı önemli prensiplerimizi size aktaracağım. Filistin Arapların değil, Filistinlilerin de değil bütün ümmetindir. Sizler Filistin için eğer bir görev eda ettiğiniz zaman bu sizin kendi Filistin'iniz için yaptığınızdır. Filistinliler, Filistin davasını müdafaa ederken aynı zamanda ümmeti, müdafaa ediyorlar. Eğer onların bu çabası olmasaydı, israilliler bütün İslam ümmetinin topraklarını işgal ederlerdi." şeklinde belirtti.

"Birinci görevimiz Kudüs için cihad etme niyetini taşımak"

Müslümanların Kudüs konusunda yapmaları gerekenleri sıralayan Tekruri, şöyle devam etti: "Birinci görevimiz Kudüs için cihad etme niyetini taşımak. Şimdi de hepinizin yapabileceği bir görev var. Kudüs'le ilgili olan herhangi bir toplantıya katılmanız gerekir. Sizler katıldığınız zaman, diğer İslam ülkelerine de cesaret geliyor. Onun için bu görevi ihmal etmeyin. Filistinliler, şu anda Filistin'de bulunan emaneti korumakla görevlidirler, asıl fethedecek olan sizlersiniz. Önemli olan bir diğer görevimiz de dua etmektir. Sizler dualarınızı İslam ülkelerine etmeyi esirgemeyin. Bilin ki dua, en önemli görevimizdir."

"Diğer önemli görevimiz de malımızla infak etmek"

Trump'un Kudüs kararına tepkilerin dinmemesi gerektiğini ifade eden Tekruri, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trump, bu kararı alınca Müslümanların bir hafta tepkiler göstererek geçeceğini sandı. Ama asla bu tepkiler durmamalıdır. Günün başında da sonunda da mutlaka çokça dua edin, bunu ihmal etmeyin. Ama dua ederken O'nun kabul edeceğini umarak edin. Diğer önemli görevimiz de Filistin için malımızla infak etmek. Fakir olan kişiler az zengin olan bir köşesinde infak ederler. Azı çoğu değil, önemli olan Allah'ın rızasını umarak infak etmektir."

"Filistin bir akaid meselesidir"

Filistinlilerin, Kudüs için şimdiye kadar evlatlarını, canlarını harcadıklarını ve harcamaya devam edeceklerini ifade eden Tekruri, "Filistin Mescid-i Aksa'dır, mukaddesattır. Sadece benim meselem değil, ümmetin meselesidir. Muhammed aleyhisselamın meselesidir. Bazı Filistinliler, Filistin meselesinden konuşurken sanki portakaldan, zeytinden bahsederler. Ama Filistin bir akaid meselesidir."

STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı program, AGD tarafından düzenlenen 'Siyer-i Nebi' yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir