• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
"Kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Burdur 6. Olağan İl kongresinde yaptığı konuşmada, son günlerde Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK hakkındaki tutumuna dikkat çekerek "Darbecileri emniyete teslim eden kahraman vatandaşlarımızı korumak için kanun çıkardık. Buna kim itiraz ediyorsa bizim için darbecilerden farkı yoktur. Darbeye karşı koyan insanlara siz niye buraya geldiniz, niye bu darbeyi önlediniz mi diyecektik." dedi.

Başbakan Yıldırım KHK'nin 121. maddesine ilişkin, şunları söyledi:

"Son günlerde bir tartışma var. Önüne gelen konuşuyor. Neymiş, biz bir düzenleme yapmışız, vatandaşları korumaya almışız. Ne yapacaktık, darbeye karşı, alçakların karşısına hayatını koyan insanlara "Niye gelip darbeyi önlediniz?" mi diyecektik. Burdurluların güzel bir lafı var. Güttüğü 3 keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti. Kılıçdaroğlu'nunki da aynı buna benziyor. Ne var bunda? Bir daha darbe girişimi olursa vatandaşlar sokağa çıkmasın mı? Başarılı olsaydı, onu mu istiyorsunuz? Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Meclis'i bombalamak, hükümeti alaşağı etmek, kurumları silah zoru ile ele geçirmek isteyenlere direnmek bir görevdir, bir meşru müdafaadır. Türkiye milleti de bunu en güzel şekilde yapmıştır. Kanunsuz emir veren, o emir ülkeyi yıkmaya yönelikse ona karşı çıkan bir kahramandır. Darbeci komutana itaat edeceksin, suç işlemesine fırsat vereceksin. Bu zihniyete göre vatandaşa kurşun atmayan asker suç işlemiş oluyor."

Başbakan ABD'ye ise Kudüs konusunda tepki gösterdi, "Kibirli imza atarak işi halledeceğini zannetti." dedi.

"Kibirli (Trump) imza atarak, kocaman imza atarak işi halledeceğini zannetti."

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Amerikan Başkanı çıktı, "Ben Kudüs'ü İsrail'in baş şehri yapıyorum." Kibirli imza atarak, kocaman imza atarak işi halledeceğini zannetti ama Ankara'dan bir ses yükseldi, "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi ve İslam ülkelerini acil toplantıya çağırdı Cumhurbaşkanımız orada bütün dünyaya ilan ettik. Dedik ki; "Doğu Kudüs Filistin'in baş şehridir. Filistin Devleti mutlaka bütün dünyada tanınmalıdır." BM'de bu karar geçersiz sayıldı, kınandı. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; "Dünya 5'ten büyüktür." Kudüs oylamasında bir şey daha gerçekleşti. Dünyanın 1'den büyük olduğunu bütün dünyaya gösterdik. Doğu Kudüs'ün baş şehir olduğu Filistin Devleti daha fazla tanınacak, artık yarım asırdır devam eden bu sorun inşallah geri kalacak." (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir