• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Nusaybin`de 20 yıldır süren yol sorunu çözüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin girişinde bulunan ve 20 yıldır belediye ile karayolları arasında anlaşmazlık konusu olan yaklaşık 4 kilometrelik yol belediye tarafından asfaltlanmaya başlandı.

Nusaybin'de 20 yıldır belediye ile karayolları arasında sorun olan Cumhuriyet Caddesi Nusaybin Belediyesi tarafından yapılmaya başlandı. Yolun asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ergün Baysal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen ve İlçe Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin ile birlikte yol çalışmaları yapan yetkililerden bilgi aldı.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Baysal, "Şu an üzerinde bulunduğumuz Mardin yolu caddemiz, bizim Nusaybin ilçemizi ipek yoluna bağlayan ana arterimizden birisi. Yirmi yıldır bu şekilde kalan yolumuz ile alakalı ne mutlu ki bizim dönemiz de asfaltlama çalışmaları başlanmış durumda. Yaklaşık 4 kilometrelik yolu sıcak asfalt ile buluşturacağız ve bu vesileyle ilçemizi ana artere bağlayan caddemizi de bir prestij yolu caddesi haline getirmeye çalışacağız. İlk etapta asfaltlama çalışmalarımız devam etmekte, daha sonra Büyükşehir Belediyemizin ana yol üzerinde cadde sağlamlaştırma, aydınlatma ve kaldırım çalışmaları olacaktır. İlçemizi Mardin yoluna bağlayan bu caddemizi vatandaşlarımızın nezih kullanabileceği konforlu bir cadde haline getirme yönünde ki çalışmalarımız devam etmekte. Bu vesile ile asfalt çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır." dedi.

"Belediye topu karayollarına, karayolları da belediyeye atıyordu"

Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu da şöyle konuştu:

"Çok güzel bir proje, bu projede emeği geçen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sayın Mustafa Yaman'a ve Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Sayın Ergün Baysal'a emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yıllardır, Nusaybin halkı bu yol yüzünden epey zorluklar çekti. Yaklaşık 20 yıldır, bu yolun kimin denetimi altında olduğunu bir türlü kavrayamadık. Belediye topu karayollarına, aynı şekilde karayolları da topu belediyeye atıyordu. Kış ayları geldiği zaman Nusaybin halkı ve sürücülerimiz epey zorluk çekiyordu." (Cihat Şayık-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir