• DOLAR 32.54
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2486.168
  • ...
"Kudüs meselesi yeni bir imtihan hâline dönüştü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'in ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olması temennisinde bulunduğu mesajında, Suriye, Irak, Filistin ve Libya başta olmak üzere, bölgede yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, "Kudüs meselesi, ülkemiz ve bölgemizle birlikte dünyanın her köşesindeki Müslümanlar ve mazlumlar için yeni bir imtihan hâline dönüşmüştür." dedi.

"2017'yi 15 Temmuz ihanetinin gölgesinde tamamladık"

Önceki yılın PKK eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi gibi Türkiye tarihinin en büyük ihanetlerinden birinin gölgesinde tamamlandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu terör eylemlerini ve darbe girişimini, hem içeride yürüttüğümüz operasyonlar, hem de Suriye'de başlattığımız Fırat Kalkanı Harekâtıyla boşa çıkarmamız, tarihimizin en önemli hadiselerinden biri oldu. Bu yılı da benzer mücadelelerle dolu bir şekilde geçirdik" dedi.

FETÖ ve PKK başta olmak üzere örgütlerle mücadele konusunda önemli adımların atıldığı 2017 yılında, Türkiye'nin ekonomi alanında ciddi saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin feraseti ile tüm bu saldırıları akamete uğrattıklarını söyledi.

"İşsizliği ülke gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk üççeyrekte yüzde 7,4'lük bir büyüme elde etmeyi, ihracatı 155 milyar doların üzerine çıkarmayı, işsizliği yeniden düşüşe geçirmeyi başardıklarını belirterek, "İş dünyamızla birlikte, geçtiğimiz yıl 'mevcut çalışanların üzerine +1' olarak başlattığımız istihdam seferberliğini, önümüzdeki yıl 'mevcut çalışanların üzerine +2' olarak sürdürme kararı aldık. İnşallah, işsizliği ülkemizin gündeminden tamamen çıkartana kadar durmayacak, bu çalışmaları devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kamu kuruluşlarına hizmet veren firmalarda görev yapan işçilerin kurumlarında daimi olarak çalışmaya devam etmelerini sağlayacak düzenlemenin, 2017'nin önemli gelişmelerinden biri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu düzenlemeyle, uzun zamandır konuşulup tartışılan bir meseleyi daha çözdüklerini dile getirdi ve düzenlemenin Türkiye'ye, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi.

"Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak stratejik önceliğimiz"

Cari açığın azaltılması için, enerji üretiminde Türkiye'nin potansiyelini harekete geçirmeye ve ithal edilen ürünleri Türkiye'de üretmeye yönelik çalışmalara hız verdiklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerjide su, rüzgâr, güneş, termal, nükleer ve diğer tüm kaynakları seferber ederek, dışa bağımlılığı azaltmanın stratejik bir öncelik olduğunu kaydetti.

Savunma sanayi ihtiyaçları ve yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin üretimleri konusunda da Türkiye'yi çok daha ileri bir seviyeye çıkartmanın zorunluluğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu meseleyi, istiklalimizi ve istikbalimizi güvence altına alabilmemizin en önemli unsurlarından biri olarak görüyoruz. Bunun için, önümüzdeki yıl enerji, savunma sanayi ve yüksek teknoloji konularındaki projelerimizi, yenilerini de ekleyerek sürdürmekte kararlıyız" diye konuştu.

"Türkiye'nin büyüklüğü yurt dışında daha iyi görülüyor"

Türkiye'nin gerçek potansiyelini ve büyüklüğünü, yurt dışına yaptığı seyahatlerde çok daha iyi görme imkânına sahip olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı Sudan, Çad, Tunus ziyaretinin, bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Özellikle Sudan'da şahsımızda ülkemize ve milletimize gösterilen teveccüh, bizlere tarihî sorumluluklarımızı tekrar ve tekrar hatırlatmıştır. Benzer bir manzaraya, yine kısa bir süre önce yaptığımız Sırbistan ve Yunanistan seyahatlerimizde de şahit olmuştuk" dedi.

Afrika'ya, Orta Doğu'ya, Orta Asya'ya, Balkanlara yönelik açılımlarla, bu topraklarda senelerdir bekleyen tohumları yeşertmenin gayreti içinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gittiğimiz yerlerdeki kardeşlerimizin de bize aynı iştiyakla, aynı heyecanla, aynı umutla baktıklarını, sarıldıklarını görüyoruz. Karşılıklı sevginin, saygının ve muhabbetin olduğu bir yerde, bunun tüm insanlık için hayırlara vesile olacak neticelere tebdil olmasını kimse engelleyemez" şeklinde konuştu.

"Türkiye, bölgesindeki meseleleri çözmeden geleceğini güvence altına alamaz"

Suriye, Irak, Filistin ve Libya başta olmak üzere, bölgede yaşanan gelişmelere dikkat çekerek bu gelişmelerin, Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar bazıları bizim bu coğrafyalardaki gelişmeler konusundaki hassasiyetimizin sebebini anlayamıyor olsa da, bu hususta milletimizle tam bir mutabakat içinde olduğumuzu biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin bölgesindeki meseleleri çözmeden kendi geleceğini güvence altına alamayacağı gerçeği, bizi daha aktif, daha kararlı, yeri geldiğinde daha çok risk alan bir dış politika izlemeye yöneltiyor. Son dönemde yaşadığımız tecrübeler 'sahada olmadan masada olunamayacağını' hepimize çok net bir şekilde göstermiştir. Geçtiğimiz yıl, Suriye'de İdlib operasyonunu başlatarak, Irak'ta bölgesel yönetimin bağımsızlık girişimini boşa çıkartarak, bu yönde önemli adımlar attık. Kudüs meselesi, ülkemiz ve bölgemizle birlikte dünyanın her köşesindeki Müslümanlar ve mazlumlar için yeni bir imtihan hâline dönüşmüştür. Amerika'nın attığı adım, israil dışında hiçbir ülkeden mâkes bulmamış, tam tersine, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olarak ilan edilmesiyle hayırlı bir gelişmenin kapılarını aralamıştır."

Millete, bu konuda gösterdiği dik duruş ve ortaya koyduğu samimi tavır için şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye'nin teklifini destekleyen 127 dünya ülkesine ve adaletten, hukuktan ve barıştan yana tavır koyarak Kudüs'ün tarihî statüsüne sahip çıkan bütün ülkelere teşekkür etti.

"2018'de çok önemli gelişmeler Türkiye'yi bekliyor"

2018'de, içerde ve dışarda yine çok önemli gelişmelerin Türkiye'yi beklediğine işaret ederek, "Her alanda ülkemizi güçlendirerek, devlet-millet tam bir dayanışma içerisinde karşımıza çıkabilecek yeni sıkıntılara hazırlıklı olmak için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında yapılacak mahalli seçimler ile milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin, Türkiye'nin geleceği bakımından kritik öneme sahip olduğunu söyledi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir