• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonizmin yeni projesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz.

Suriye sorununun Rusya-Türkiye-İran üçgeninde çözüme kavuşmasına tamamen karşı olan ABD bölgede yepyeni çatışmalara hazırlanıyor. Geçen yazımızda belirttiğimiz üzere, tüm bu gelişmeleri finanse edenler Siyonizm`in kontrolündeki çevrelerdir. Bu Büyük şirketlerin bölgedeki enerji hatlarını ve ticaretini kontrol etme mücadelesidir. PKK/PYD örgütlerinin ABD tarafından silahlandırması bölgede yeni çatışmaların çıkacağını göstermektedir. DEAŞ'ın son yayınladığı propaganda videosunda, ABD'de kontrolsüz silah edinmeye izin veren yasalardan faydalanıp saldırı düzenlemeleri çağrısı yapılması da ABD`nin DEAŞ ile mücadele adı altında yeni operasyonların sinyalini vermektedir. ABD bununla birlikte DEAŞ Rusya`nın ilan edildiği gibi bitmediğini söylemek istiyor. Rusya-Türkiye-İran üçgeninde yapılan Suriye çözümün ABD için geçersizliğinin ilanıdır bu. Dolaysıyla, ABD Suriye`de 100 bin PKK/PYD ordusu kurmak için uğraşmaktadır. Pentagon`un  “Türkiye sınır boyunda 100 bin kişilik ordu kurun, tüm gücümüzle yanınızdayız” dediği doğru olarak kabül edersek ABD`nin Türkiye üzerinde bir proje çalıştıklarını görürüz. Bölgesel güç haline gelen Türkiye dünya siyasetini belirleyen konuma gelmiştir. Siyonistlerin projelerine bölgede en çok engel olan ise Türkiye dir. Bölgede güçlü Türkiye`yi istemeyen ABD Türkiye`yi ne pahasına olursa olsun karıştırmak isteyecektir.

Aynı oyunlar İran üzerine oynanmaktadır. İran da bölgede güç haline gelmek için mücadele vermektedir. Türkiye ile ilişkilerini düzenlenmesi ve ticaretin artması Siyonistlerin en çok endişelendiren konulardan bir tanesi. İran ve Türkiye güçlerini birleştirirse bölgedeki Siyonizmin projelerin sonu anlamına gelecektir. Dolayısıyla, İran içinden problemlerle karıştırma operasyonları şimdiden başlatılmıştır.  İran'da birçok kentte hayat pahalılığına karşı halkın sokağa dökülmelerinin arkasında sizce ne olabilir? İran`ı karıştırmak, bölgede yeni çatışmalara sebebiyet vermek için Siyonizm`in çalışmaları hızla devam etmektedir. Yine, İran`ın karışması Türkiye ekonomisine ve bölge ekonomisine büyük zarar verecektir. Her şey bir birine bağlı olarak gelişmektedir. Suriye`de PKK/PYD`nin güçlenmesi hem Türkiye hem de İran için negatif bir etki yapacaktır. Bir bağımsızlık söz konu zaten olmayacaktır. Hedef bölgeyi karıştırmak ve bölge ekonomisine büyük darbe vurmak.

Siyonizmin üçüncü bir alternatifi Arabistan`ı karıştırmak ve iç savaşı çıkartmaktır. Bugün iyi bir analiz yaparsak, mevcut Riyad hükümeti iç savaşı tetikleyecek her şeyi yapmaktadır. Abdullah bin Selman ABD`nin çizdiği senaryo doğrultusunda hareket etmektedir. Qatar meselesi de aynı projenin bir diğer ayağıdır. Arabistan`ın en ileri gelen Emirlerin ve Şeyhlerin tutuklaması ve mal varlıklarına el konmasının arkasında farklı sebepler vardır. Yolsuzluk adı altında yapılan operasyonlar Türkiye`de FETÖ`nün 2014`te başlatılan operasyonlarına benzemiyor mu? Tüm bu operasyonların ve hamlelerin arkasında devasa ekiplere sahip ve devasa finanslara sahip Siyonizm`in yönettiği şirketler ve büyük isimler vardır. Bu insanların din ile hiçbir alakaları yoktur. Bu insanlar İblis`in dünyadaki temsilcileri ve kendi çıkarları için dünyada fitne ve kan akıtmaktadır. Bunlara sadece İslam dünyası değil, tüm dünya karşı durmalıdır. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir