• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Asgari ücretteki artış yetersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Faruk Tasan, hükumetin asgari ücreti Bin 603 TL'ye çıkarmasıyla birlikte akaryakıt ve gıda sektöründe de zamların baş göstermeye başladığını söyledi.

Bir yıl içinde yapılan zamların, asgari ücretteki artışın üzerinde olduğunu söyleyen Tasan, "Açlık sınırının geldiği noktayı görüyoruz. Asgari ücretin 1603 lira olması yeterli olmayacaktır. 3 kişilik bir aile için belki yeterli olabilir ama 6-7 nüfuslu bir aile bu para ile geçinemez. Herkesin aynı kefeye konmaması gerekir. Son yapılan zamları görüyorsunuz. Zamlar ile asgari ücret arasında korkunç bir fark var. İnsanlarımızın yapılan zamlara karşılık bu asgari ücret ile geçinebileceğini zannetmiyorum." dedi.

Devletin aldığı vergilerde indirime gitmesi gerektiğini söyleyen Tasan, "Bugün TRT payı adı altında sırtımıza yük bindiriliyor. Küçük esnaf olmamıza rağmen yaklaşık 400 TL, SSK ücreti ödüyoruz. Devlet vergi alırken muhatabının durumuna göre hareket etmeli. İş yapan ile yapamayandan aynı vergiyi alırsan küçük esnafın bitmesine neden olursun." İfadelerini kullandı.

Son zamanlarda devlet eliyle ucuz et satılması konusuna da değinen Tasan, "Devlet bu işi sadece büyük market zincirleri ile yapmamalı. Küçük esnafı da işin içine dâhil etmeli. Personelimizin maaşlarını ödeyemiyoruz. Büyük firmalar zaten kazanıyor. Küçük ölçekli iş yerleri de bu türden işlere dâhil edilirse küçük esnafımızın da durumu biraz düzelecektir. Üzerimizdeki yük azalacaktır." şeklinde konuştu. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir