• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Yeşil alanlar dâhil edilerek yeniden bina yapılmasına belediyeden izin yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, 2003 depremi sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde yapılan konutların, yıkılması halinde yapı izni verilmeyeceğini açıkladı.

TOKİ konutları 9'uncu adada bulunan 4 bloğun müteahhitler aracılığıyla yıkılarak yeniden yapılmak istendiği belirtilen açıklamada, "Bazı müteahhitler, TOKİ konutlarındaki hak sahipleriyle anlaşma yoluna giderek buradaki blokları yıkıp yeniden inşa etme çabası içerisine girmiş bulunuyor. Konutların ön ve arka cephelerindeki yeşil alanları da yapı alanına dâhil etme çabası içerisinde olanlar, belediyemiz nezdinde karşılık bulamayacaktır." denildi.

Hak sahiplerine çağrı

Hak sahiplerinin hayata geçirilmek istenen projenin kanuni sorumluluğunu öğrenmeden önce müteahhitlerle herhangi bir yasal işlem veya sözleşme imzalamaması gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kararı Resmi Gazete'nin 30196 sayılı sayısında yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu tarihten itibaren yapılacak yeni yapı ve plan tadilatları yönetmelik çerçevesinde yapılacaktır. Hak sahiplerimiz, öncelikle yönetmelik hakkında bilgi edinmek ve uygulanabilecek işlemler için İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze müracaat etmeli. Ayrıca konutların ön ve arka cephelerinde bulunan yeşil alanlar, katiyen yapı alanı olarak düşünülemez. 2003 depremi sonrası TOKİ tarafından yapılan blokların hiçbirinde böylesi bir uygulamaya izin verilmeyecektir. Hak sahiplerimizden bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz." (Nihat Kanat - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir