• DOLAR 32.377
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.811
  • ...
HÜDA PAR`dan Sason ilçe esnafına ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Sason ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR GİK Üyesi İsa Aydın ve beraberindeki partili heyet,  ilçe esnafının sıkıntı ve taleplerini dinledi.

İlk olarak HÜDA PAR İlçe Başkanlığını ziyaret eden heyet, İlçe Başkanı Fikret Avcı'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından ilçede tek tek gezdiği esnafın sorun ve sıkıntılarını dinleyen Aydın ve beraberindeki heyet, esnaf ve ilçe sakinlerinin sıcak ilgisiyle karşılaştı.

HÜDA PAR'ı yakından takip ettiklerini ve çalışmalarını takdir ettiklerini belirten esnaf, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yetkililerin, sorunlarıyla ilgilenmemesinden yakınan ve yaşanan zamlardan dolayı iş yapamaz hale geldiklerini vurgulayan esnaf, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Yaptıkları ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aydın, HÜDA PAR olarak her fırsatta bölgedeki esnafı ziyaret ettiklerini, kendilerine iletilen sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyerek çözüm üretme ve esnafın sıkıntılarını gündeme getirme gayreti içerisinde olduklarının altını çizdi.

Esnafın zor günler geçirdiğini belirten Aydın, "Sason ilçe teşkilatımızın yapmış olduğu program çerçevesinde Batman il teşkilatımızla beraber ilçemizi ziyaret ettik. Burada esnaflarımızı ziyaret ettik, onların sorunlarını dinledik. Maalesef esnaf kan ağlıyor. Her ne kadar inançları gereği şükretseler de genelde siftah etmeden kepenginin kapatan esnaf çoktur. Onun için özellikle hükümetin bu coğrafyaya daha fazla eğilmesini istiyoruz." dedi.

"Yetkililer esnafın sorunlarına eğilmiyor"

Son yıllarda yaşanan zamların esnafın adeta belini büktüğünü söyleyen Aydın, "Ankara'dan söylemekle iş yürümüyor. Gelip esnafın dinlenmesi gerekir. Bizler bu konuda esnafın sesi olmaya çalışıyoruz. Ama maalesef yetkililer esnafın sorunlarına eğilmiyor. Yetkilileri bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Esnaf, 'biz bir saat içerisinde sattığımızı ikinci saatte almaya kalkıştığımızda, onu aynı parayla alamıyoruz. Çünkü hiç ummadığımız, duymadığımız zamlarla karşılaşıyoruz' diyor. Esnaf bu sorunun nasıl çözüleceğini merak ediyor." diye konuştu.

"Neden bu insanların sorunlarıyla ilgilenilmiyor?"

Konuşmasına yetkililere çağrıda bulunarak devam eden Aydın, şunları söyledi: "Yetkililerin gelip yerinde bu sorunları görmelerini, insanlarımızın dertleriyle dertlenmelerini istiyoruz. Bizim elimizden bu sorunları anlatmak geliyor. Bu sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, dertlerine çare aramaya çalışıyoruz ama biz yetki merciinde olmadığımız için ancak basın kanalıyla kardeşlerimizin, esnafımızın sorunlarını dile getiriyoruz. Burada, bir yoldan geçerken, oraya yol demekten utandık. Neden bu insanların sorunlarıyla ilgilenilmiyor? Tekrardan çağrıda bulunuyoruz; bire bir halkımız, esnafımızla görüşsünler! Teşkilatlarının verdiği raporlar çerçevesinde halkı değerlendirmesinler. Gelsinler yerinde halkla bire bir görüşsünler. Millet iflas etme durumundadır."

Esnaf ziyaretinin ardından Aydın ve beraberindeki heyet, Taşıva köyüne giderek önceki gün kanser hastalığından vefat eden Merif Çiftçi'nin taziyesine katıldı. Merhume Merif Çiftçi'ye Allah'tan rahmet, Çiftçi ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temennilerini ileten heyet, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir