• DOLAR 32.454
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2477.434
  • ...
Van`da Kudüs yararına takvim bastırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) tarafından "Kudüs İslam'ındır; Filistin'in başkentidir" baskılı takvim çalışması yapıldı.

Van SDİ dönem sözcüsü Haluk İnanç, miladi yılbaşı dolayısıyla bu yıl Filistin'e yardım maksadıyla,5 bin tane kütüklü takvim hazırlığı yaptıklarını belirtti.

İnanç, "Takvimleri kendi kurumlarımıza bölüştürdük, kurumlar ya kendileri bizzat dağıtımını yapacaklar, ya da onun bedelini toplayıp İnşallah bir komisyon çalışmamız var, o komisyon marifetiyle Filistin'e yardım olarak ulaştıracağız İnşallah. Matbaa maliyeti düştükten sonra geri kalan, muhtemelen 30 bin TL gibi bir rakam bekliyoruz ama bunun 10 bin lirası maliyetine, matbaa işlerine gidecek. Geri kalan 20 bin TL civarı bir gelir kalıyor; bu da Filistin'e yardım olarak aktarılacaktır." dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sürekli gündemde tutulması gerektiğini vurgulayan İnanç, maddi imkanı olanların yardımlarını eksik etmemesi gerektiğini söyledi.

Van SDİ üyesi Mehmet Emin Akan ise Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın sadece Filistinlilerin meselesi olmadığını, bütün ümmetin meselesi olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararının Müslümanların uyanmasına vesile olmasını temenni eden Akan, Müslümanların vahdet içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi. (Yunus Tuğrul- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir