• DOLAR 32.499
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2431.011
  • ...
Kodlama eğitiminin çocuklara kazandırdığı yetenekler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Kodlama eğitiminin okullarımızda müfredata girmiş olması gerçekten çok önemli ve değerli bir gelişme. Peki, kodlama eğitimi öğrencilere sadece teknik beceriler mi kazandırıyor? Araştırmalar kodlama eğitiminin öğrencilere bu becerilerin yanı sıra aşağıdaki yetenekleri de kazanmalarını sağladığını gösteriyor. Şimdi bu yetenekleri kısaca görelim:

ELEŞTİREL DÜŞÜNME

Eğitimciler olarak hepimiz öğrencilerimizin birer eleştirel düşünür olmasını isteriz. Bu beceriyi genç yaştaki çocuklarda geliştirebilirsek, uzun yıllar boyunca bu beceriden yararlanmalarını sağlayabiliriz. Kodlama bunu gerçekleştirebilmenin en iyi yollarından biridir. Bir kodlama problemi üzerinde çalışırken gerçekten zaman ve enerji harcamanız gerekir. Siz de bunun öğrencinin eğitiminde farklı alanlarda ne kadar faydalı olacağını bir düşünün!

SABIR

Sabır, öğretmesi zor olan ancak öğrenilmesi gereken önemli bir beceridir. Öğrencilerimizin bir engelle ya da zorlukla karşılaştıklarında devam etmelerini sağlar. İşte kodlama eğitimi de onlara bu konuda yardımcı olur.

PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ

Kodlama sadece öğrencilerin problem çözme becerilerini desteklemekle kalmaz aynı zamanda alışılmışın dışına çıkmalarında çocuklara yardımcı olur. Kodlamada bir çıkmaza girdiğinde, mutlaka geri dönüşü ve yeniden denemeyi sağlayacak bir yol vardır. Bu yeniden deneme zihniyeti, öğrencilerin gelecekteki başarılarını destekler.

YENİ ŞEYLER DENEMEK İÇİN CESARET

Bazen yeni şeyler denemek istemediğimizde bir yere saplanıp kalırız. Ancak, yeni şeyler öğrenmek hepimize iyi gelir ve vizyonumuzu genişletir. Bir öğrencinin neye ilgisi olduğunu tam olarak bilemezsiniz. Kodlama öğretmek, asla tahmin etmediğiniz öğrencilerin ilgilerini keşfetmelerini sağlayabilir. Tek yapmanız gereken denemelerini sağlamak.

MATEMATİK BECERİSİ

Kodlama ve matematik birbiriyle yakından ilişkilidir. Öğrencilerinizi kodlama öğrenmeye teşvik ettiğinizde, onların matematik uygulamalarına da yardımcı olmuş oluyorsunuz. Hepsinden iyisi, matematikle iç içe olduklarının farkına bile varamayabilirler. Bu nedenle, "Ben matematikten nefret ederim." diyen öğrenciler bile gelecekte faydalanacakları becerileri rahatlıkla öğrenebilirler.

ANLAMLI BAĞLANTI

Kodlamayı öğrenirken karmaşık bir süreçten geçebilirsiniz. Bir çok şey kafanızı karıştırabilir. Bunun sonrasında, hepsi bir araya geldiğinde güzel bir ürün ortaya çıktığını göreceksiniz. Öğrencilerinizin bağlantı kurmalarına yardımcı olun ve onlara diğer çalışma alanları ile nasıl bağlantı kuracaklarını öğretin.

KODLAMA İLETİŞİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Kodlama tam anlamıyla süreç becerilerini destekleyen yeni ve evrensel bir dil gibidir. Dünyanın neresinde olursanız olun, kodlama konuştuğunuzda iletişim kurabilirsiniz.

KARARLILIK

Öğrencilerinize Minecraft oyununda bir seviyeden diğerine geçerken ne kadar zorlandıklarını sorun. Onların cevaplarını dinledikten sonra, onlara Minecraft`ın özünde bir kodlama olduğunu hatırlatın. Öğrencilerin bunu fark ettiği anı çok seveceksiniz. Şimdi, Minecraft oyununda sahip oldukları kararlılığı yönlendirmeye çalışın ve bunu sınıfta üzerinde çalıştıkları kodlamaya uyarlayın.

YARATICILIK

Minecraft örneğine tekrar değinelim. Bu oyunda, çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak kendi başlarına bir dünya inşa edebiliyorlar. Çocuklar tamamen kendi tercihleriyle yaratıcı ve yenilikçi olabiliyorlar. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir